Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
#fase2 novetats sobre el desconfinament i preguntes (faqs)

Infografia Salut Fase2El pas, aquest dilluns, 8 de juny, a la fase 2 de transició cap a una nova normalitat representa un seguit de noves possibilitats de relació social. Una de les més esperades serà l'accés a les platges per poder banyar-se, amb controls d'aforament i distàncies de seguretat. La mobilitat encara segueix reduïda a la mateixa regió sanitària, no es permetrà fins  a la fase 3.

Des de dilluns  s’eliminen les franges per a la pràctica esportiva i passejar, tot i que es mantenen per a col·lectius vulnerables, com ara la gent gran. L’esport no professional es permetrà a qualsevol franja per a les persones de fins a 70 anys, excepte entre les 10 h i les 12 h i entre les 19 h i les 20 h.

Els passejos i l’esport es podran fer més enllà del mateix municipi, encara que segueix sense poder traspassar cap a Canet de Mar, per ser una altra regió sanitària. S'elimina la restricció de passejar més enllà d'un quilòmetre del domicili.

Mobilitat i platges

No es pot sortir de la regió sanitària d'origen, excepte per causes justificades o de força major,  les mateixes raons des de l'inici del confinament: desplaçaments als centres de treball per motius laborals, professionals o empresarials, l’assistència sanitària, la cura o atenció de persones amb necessitats i el retorn al domicili.

La mobilitat és en grups d’un màxim de 15 persones.  S’eliminen franges horàries dels nens, que ara podran sortir tants cops com vulguin, durant tot el dia i s’elimina el límit d’un quilòmetre de distància del domicili.

A les platges s'hi podrà anar per banyar-se sense franges horàries, tot i que hi haurà controls d’accés de vehicles i aforament de persones. Es permetrà utilitzar les dutxes de forma individual. També es permetrà fer esport a la platja si no hi ha contacte físic.
(vegeu informació Platges d'Arenys)

Turisme, restauració i segona residència

L'hostaleria i restauració podran obrir al públic per al consum dins del local i sense superar el 40 % de l’aforament. El consum dins del local s’haurà de fer assegut a una taula o grup de taules i, preferentment, amb reserva prèvia. No es permetrà l’autoservei a la barra per part del client. Es permet encarregar menjar per emportar al local. Les terrasses a l’aire lliure tindran una limitació del 50 % de les taules sense superar l’ocupació màxima de 10 persones. Entre un client i el següent s'haurà de fer la desinfecció de les taules, cadires i superfícies de contacte de les terrasses. Es fomentarà el pagament amb targeta i s’evitarà l’ús de cartes de menú d’ús comú. Les discoteques i bars d’oci nocturn segueixen tancats.

Es permet anar a les segones residències si està situada dins de la mateixa regió o àrea sanitària. El turisme actiu i de natura en grups de fins a 20 persones, preferentment reservant les activitats amb cita prèvia. I la navegació d'esbarjo amplia la seva capacitat de tripulació al 75 o del 100% si es tracta del mateix nucli familiar.

Els hotels i establiments turístics ja poden obrir al públic les zones comunes sense superar un terç de l’aforament i mantenint les mesures establertes als àmbits de l’hostaleria i la restauració. Els espais tancats on se celebrin esdeveniments, activitats d’animació o gimnasos hauran de ventilar-se dues hores abans de cada ús. Les classes grupals hauran d’organitzar-se amb un aforament màxim de 20 persones i evitant l’intercanvi d’objectes.

Biblioteques, museus i sales d'exposicions

Les biblioteques i sales d’exposició no  poden superar un terç del seu aforament. L’àrea de recepció de visitants inclourà elements i barreres físiques de protecció. S’instal·laran cartells amb normes i recomanacions per evitar aglomeracions de visitants. Les àrees d’accés públic es sotmetran a una neteja i desinfecció selectiva i s’exclourà aquelles on no es puguin aplicar aquestes mesures. No es podran utilitzar elements comuns d’ús tàctil, com les audioguies o els fulls informatius de mà. 

El Museu d'Arenys  i la Sala d’exposicions del CC Calisay han reobert amb restriccions. No es podran celebrar inauguracions que puguin suposar l’aglomeració de persones en espais tancats. (vegeu més detalls). La Biblioteca reobre alguns serveis (vegeu detalls). S'ofereix el servei de prestesc però les sales de lectura i infantil segueixen tancades. 

Escoles

Coincidint amb l'entrada a la FASE 2 de la desescalada, el centres educatius començaran a obrir les portes seguint el Pla de Reobertura de Centres Educatius del Departament d´Educació i seguin les instruccions de PROCICAT. (vegeu més detalls)

Esports 

Es reobren les instal·lacions del Camp municipal d'Esports i el Fondo de les Creus. També es prevista la reobertura dels gimnàs i espais gestionats per l'UFEC (pendent de data). La piscina encara no obrirà.

Les activitats esportives hauran de complir sempre les mesures de prevenció i higiene establertes per les autoritats. Els esportistes no podran compartir cap material d’ús individual i, en cas que no sigui possible, s’haurà de desinfectar després de cada ús. També es netejarà i desinfectaran les instal·lacions. Els esportistes integrats en clubs que participin a lligues no professionals podran fer un entrenament bàsic de forma individual als centres d’entrenament. 

Altres modificacions d'aforament;

Vetlles en tanatoris amb un límit màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats.
Llocs de culte. S’hi permet l’assistència sense superar un 50 % de l’aforament màxim.
Casaments en instal·lacions públiques o privades sense superar el 50 % de l’aforament i amb un màxim de 100 persones a l’aire lliure o 50 en espais tancats.

MOSSOS FASE 2

MOSSOS FASE 2

Publicat el 7 de juny de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^