Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Dos establiments arenyencs de restauració tancats al confirmar positius de coronavirus

La RieraEl restaurant Bare Nostrum i la cafeteria La Krusan han tancat al públic, des d'ahir a la tarda, al confirmar-se un cas de coronavirus, a cada establiment, entre el seu personal. Els dos locals van tancar portes i ho van comunicar a la seva clientela des de les seus perfils a les xarxes socials.

Aquests són els dos únics locals que s'ha detectat i confirmat casos de coronavirus entre el seu personal. El Departament de Salut, des del CAP d'Arenys,  ja segueix i fa l'estudi de contactes per  determinar si surten altres positius i si cal  considerar, en cas que surtin, que es tracta d'un brot. En aquesta primera fase de detecció no afecta a usuaris de l'establiment.

Les hores immediates al tancament dels dos locals es va crear un alarma a partir de rumorologia de noms d'altres locals que també estaven afectats, alguns dels quals van desmentur-ho a través de les seves xarxes.

Arenys de Mar suma 213 casos positius de Covid-19 des de l'inici de la pandèmia el mes de març (dades actualitzades del Departament de Salut). L'evolució dels darrers 15 dies dels casos detectats dóna un risc de contagi baix a Arenys de Mar (segons índex de risc per municipi de la CCMA) *no inclou dades dels darrers 3 dies.

L'Ajuntament fa una crida a mantenir i reforçar totes mesures de seguretat i higiene per minimitzar el risc de contagi.

Mesures a tot l'Estat per evitar el contagi de la Covid-19

El  ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar, ahir, 11 mesures i tres recomenacions a tot l'Estat després de detectar-se un augment de contagis. Una d'aquestes mesures és la prohibició de fumar a l'aire lliure si no es pot respectar la distància de dos metres amb altres persones.

La mesura més dràstica és la decisió de tancar tots els locals d'oci nocturn sense excepció. Fa referència al tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes, amb i sense actuacions musicals en directe, que la Generalitat ja va decretar aquesta mesura el 24 de juliol per frenar els contagis entre gent jove. El sector de l'oci va considerar "inconstitucional" i va presentar recurs al TSJC.

Les altres mesures són:

- Bars i restaurants hauran de tancar, com a molt tard, a la una de la matinada i, a partir de mitjanit, ja no podran acceptar més clients.

- S'hauran de fer tests PCR a totes les persones que ingressin en centres sociosanitaris, i també als treballadors que comencin a treballar-hi o es reincorporin després de les vacances.

- També caldrà fer cribratges sistemàtics amb PCRs a les poblacions de risc que es consideri necessari, per exemple, a llocs on hi hagi brots, com comunitats de veïns o els mateixos centres sociosanitaris i residències de gent gran. Les visites familiars es limitaran a una sola persona, que podran anar-hi només una hora al dia, en visites que s'esglaonaran per evitar que hi hagi massa visitants alhora.

- Serà obligatori fer fer una avaluació de riscos per poder organitzar esdeveniments amb un número elevat de persones.

Apart de les mesures el ministre Illa va fer el recordatori de la prohibició de beure alcohol al carrer, i va demanar que s'apliquin les sancions corresponents. També va fer el recordatori a l'hostaleria de garantir la distància d'1 metre i mig en barres, taules i terrasses, i també un màxim de 10 persones per taula.

Algunes d'aquestes mesures ja s'apliquen totalment o parcialment a Catalunya però són noves per a altres comunitats autònomes..

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 15 d'agost de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^