Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Eclosionen els primer ous de tortuga del niu de la platja de la Picòrdia

tortuguetes cramtortuga sorraAquest cap de setmana han eclosionat els primers ous de tortuga de la posta que va fer una tortuga babaua la matinada del dia 11 de juliol a la Platja de la Picòrdia d'Arenys de Mar. Aquestes primeres tortugues que han nascut són dels ous que va retirar l'equip del CRAM i que ha mantingut incubant artificialment a les seves installacions.

La notíca del naixement de les primeres tortuguetes posa en alerta màxima tot el dispositiu de vigilància. Malgrat això, aquests naixements són una mica més avançats al procés d'incubació dels ous a la sorra, atès que la temperatura artificial ha estat més alta que la real del niu a la sorra i això avança en uns dies la seva eclosió. 

La posta a la Platja d'Arenys va ser de 142 ous i  90 ous van quedar al niu. L'indret on la tortuga va fer la posta es va considerar òptim, per distància i alçada respecte el mar, per garantir que pogués prosperar la seva incubació a la mateixa platja.

L'alerta es màxima a l'espera de l'eclosió al niu de tortuga i ja s'han retirat alguns dels elements de protecció i hi ha establert tot un protocol per poder acompanyar a la sortida de les tortugues cap a mar. Immediatament que hi hagi l'alerta els equips de bi+olegs i veterinaris faran un seguiment de cadascuna de les tortuguetes. 

Més de 200 voluntaris han creat una xarxa de vigilància

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va s'assumir la vigilància amb un serveis de torns les 24 hores durant els 2 mesos previstos per l'eclosió dels ous. Un total de 230 voluntaris s'han organitzat en torn der dues hores durant tot el dia, des de les 7 del matí a la mitjanit. Durant les matinades, qua han coincidt també amb el toc de queda mantingut perla covid,  s'ha fet una vigilància amb una empresa de seguretat. 

L'activitat del voluntariat no ha estat només de vigilància sinó també de divulgació. Han estat fent una acció continua d'explicació als visitants i als banyistes que s'acostaven al tancat. També han mantingut una constant difusió a través de les xarxes socials de tota l'activitat al voltant del niu. Aquest cap de setmana també ha estat destacada la iniciativa de l'obra en sorra d'una tortuga que a  trenc d'ona de la mateixa platja. 

Publicat el 30 d'agost de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^