Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Debats del procés participatiu del Pressupost 2023

pressus participatiusLa sala noble del Calisay acollirà, aquesta setmana, els tallers de debat  per consensuar i donar prioritat a les propostes que els vilatans i les vilatanes van formular en la fase inicial del Pressupost Participatiu 2023 i que hauran de ratificar en una votació final.

A la fase inicial de propostes van participar-hi 183 persones que van presentar 229 propostes, validades tècnicament abans de passar a aquesta fase deliberativa. Els participants han pogut fer adhesions a les propostes en aquesta primera fase des de la plataforma que concentra la participació.

Tallers de debat

El procés es portarà a terme en dos debats que es faran divendres i dissabte, dies 23 i 24 de setembre. Al primer taller es debatran les propostes seleccionades de cultura, esports i civisme i l'endemà es debatran les propostes de mobilitat, urbanisme, medi ambient i serveis municipals. 

L’objectiu de cada taller és debatre, consensuar i prioritzar les propostes temàtiques, que seran validades per una comissió tècnica amb representants d’aquests tallers i que seran incloses finalment a la fase de votació.

Les propostes arriben als tallers deliberatius amb un primer filtre ja aplicat, basat en el compliment dels següents criteris: ser un projecte de vila, ser de competència municipal, no contradir els plans aprovats, ser realitzables tècnicament, ser viables econòmicament, respectar el marc jurídic i legal existent, no representar un cost addicional en futurs pressupostos ni crear dependència. Així mateix, aquestes propostes no poden contemplar subvencions a entitats ni el finançament de projectes no municipals ja existents. El procediment no implica que les propostes presentades per les entitats, en cas de ser escollides a la votació, siguin executades per aquestes entitats.

Publicat el 19 de setembre de 2022
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^