Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
S'atura el sistema de videovigilància de la parada de bus de Platja Cassà i es retornarà l'import de les multes pagades

Semafor

L'Ajuntament ha detectat el funcionament irregular del sistema de videovigilància de l'espai d'aturada d'autobusos de Platja Cassa i ha decidit suspendre tot el sistema sancionador que hi estava relacionat.

La decisió s’ha pres en confirmar que la càmera de videovigilància no estava funcionant correctament i multava tots els vehicles que entraven a la zona restringida.  Aquesta decisió anirà acompanyada de l'anul·lació de les multes emeses i el retorn dels diners de les persones que ja les hagin pagat. 

L'aplicació de sanció s'ha fet un cop confirmat pels tècnics municipals que hi havia algunes deficiències en el sistema. També s’ha ordenat als serveis jurídics municipals la paralització de tots els expedients afectats.

Les nombroses queixes de persones sancionades que consideraven que no havien superat el temps permès d'aturada va aixecar l'alarma. La revisió especifica d’alguns casos ha permès detectar el funcionament incorrecte del sistema i com es generaven les sancions.

Des de l'Ajuntament d'Arenys s'han atès aquestes queixes i es demana disculpes a totes les persones afectades per les molèsties que ha creat aquesta situació. Així mateix, es contactarà amb les persones que ja han pagat la sanció i s'informarà detalladament de com resoldre la situació.

La decisió d’aturar el sistema va acompanyada de la decisió de suspendre tot el procés sancionador, que es va iniciar el 13 de novembre. Les multes van començar a arribar als suposats infractors setmanes després i un cop analitzada la situació s’ha confirmat la situació irregular. En paral·lel, s’ha notificat a l’empresa que va proveir el sistema de videocàmeres l’obertura d’un expedient per determinar si s’han produït deficiències i si aquestes incorren en responsabilitats per ser depurades d’acord a dret. 

Els Serveis jurídics municipals ja han donat ordre a l'organisme de recaptació (ORGT) que no tramiti més denuncies i s’ha de rebre resposta de com es podrà fer el procés de retorn dels imports pagats. El proper 3 de febrer és la data límit dels pagaments voluntaris de les primeres sancions, que  van començar a arribar a les persones sancionades a finals de desembre. Aquesta circumstància fa que moltes de les persones sancionades encara no hagin liquidat la multa.

Publicat el 26 de gener de 2023
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^