Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament no preveu pagar el deute que Endesa reclama pel bo social elèctric

L'amenaça de la companyia elèctrica Endesa de tallar la llum a les famílies vulnerables afecta a Arenys de Mar a 24 famílies. La companyia ho va comunicar per escrit el primer d'agost a desenes d'ajuntaments catalans.  A Arenys de Mar Endesa li reclama un deute que puja a 24.500 euros que la companyia s'ofereix a assumir-ne el 50%. L'amenaça no és només econòmica atès que la companyia anuncia que també s'activaran els procediments de suspensió de subministrament amb els nous deutes que es contreguin des del 30 de juny passat.

L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha mantingut aquesta setmana a diversos contactes i ha participat a l'acte públic de les entitats municipalistes i el Govern de la Generalitat per coordinar una resposta conjunta des dels ajuntaments implicats.

De forma unànime s'estableix un front comú de totes les administracions i ajuntament per defensar la Llei 24/2015, de 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l'emergència en l'àmbit de l´habitatge i la pobresa energètica, que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat. Aquest text estableix que ningú no pot tallar cap subministrament a cap família considerada vulnerable.

Els ajuntaments exigeixen a Endesa la retirada de l´amenaça que representa la carta enviada fa unes setmanes i demanen poder treballar conjuntament per poder signar els convenis que contempla la llei i que fins ara la companyia no ha volgut establir.

El Govern de la Generalitat, les quatre diputacions i les entitats municipalistes han fet arribar a l'empresa Endesa una resposta conjunta al seu requeriment.

Fitxer Acrobat-PDF de (234,46kB)

Fitxer: Carta_ENDESA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 234,46 kB

Publicat el 5 de setembre de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^