Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'alcaldessa demana al TSJC que retiri la vigilància dels Mossos a la porta dels Jutjats

Signatura petició retirada operació TogaEl passat mes de febrer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va ordenar al cos de Mossos d’Esquadra la protecció presencial permanent de les seus judicials de tot Catalunya, a través del dispositiu Toga, arran de les protestes polítiques que van protagonitzar els Comitès de Defensa de la República (CDR) amb motiu de l’inici del Judici del procés.

El dispositiu obliga al Cos de Mossos d’Esquadra (CME) a una vigilància policial presencial i permanent de les seus judicials de les Audiències Provincials i dels 49 partits judicials de Catalunya. Una patrulla està destinada a vigilar el jutjat que se li ha adscrit, i només la poden abandonar si passa una cosa greu, i tot i així amb autorització expressa dels comandaments. Aquesta ordre suposa que més de mig miler d’efectius dels Mossos siguin obligats a protegir seus judicials i afecta de manera directa la disponibilitat dels efectius del Cos de Mossos d’Esquadra dificultant la prestació del servei públic que la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra hade  prestar a la ciutadania.

L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, ha signat, aquest matí, conjuntament amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis que acullen seus judicials una petició al TSJC perquè revoqui l'ordre de protecció permanent considerant que hi ha altres opcions que coordinades amb els agents de seguretat, poden garantir la seguretat de tots els espais judicials.

L'escrit adreçat al president del TSJC, Jesús María Barrientos, remarca les dificultats de personal que tenen els Mossos d’Esquadra, que ha obligat,, aquest estiu, en alguns moments a tancar les oficines d’atenció ciutadana (OAC) i prioritzar serveis perquè els escassos efectius han d’estar vigilant una seu judicial, malgrat que tenen l’obligatorietat de recollir denúncies de ciutadans a qualsevol comissaria. Els sindicats dels Mossos han denunciat que l'operació Toga altera les tasques rutinàries dels Mossos d’Esquadra i en molts municipis no es poden cobrir els incidents del dia a dia ni donar una resposta ràpida i efectiva.

Aquesta mesura avui és conjuntural i s’ha de retornar a la normalitat ja que no s’ha produït cap incident més i els municipis necessitem disposar de tots els efectius per la seguretat i la prevenció.  El fet d'estar en en un nivell d’alerta de 4 sobre 5 per l’amenaça terroristai l’impacte que genera el dispositiu “Toga” fa que no s'estigui podent realitzar una tasca, com seria desitjable, de prevenció i vigilància, que té un impacte en la percepció d’inseguretat per part de la ciutadania. Per aquest conjunt de motius es demana que el TSJC  revoqui l’ordre de protecció permanent i presencial, per part del cos de Mossos d’Esquadra, de les seus judicials a Catalunya.

Publicat el 6 de setembre de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^