Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Ajuntament es vacuna

El CAP d'Arenys de Mar ha inciat una campanya local adreçada a les persones de més de 60 anys, dones embarassades i persones amb malalties cròniques per prevenir-los de la grip a través de la vacunació.

L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, amb una àmplia representació de regidors i regidores de l'equip de govern i l'oposició s'han vacunat al CAP d'Arenys, contra la grip. Amb aquesta acció conjunta han volgut recolzar aquesta campanya de salut pública que s'adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc, com ara els professionals de la salut.

El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d'octubre i novembre (tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període) i el seu efecte dura un any. 

No obstant això, la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants. També és menor entre persones amb factors de risc que entre els professionals sanitaris. També cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en les persones vacunades no són grip sinó altres virasis freqüents en l'època de la vacunació. 

Més informació d'aquesta campanya a través de la Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT)

Publicat el 8 de novembre de 2019