Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Fumigació als plàtans de la vila per combatre la plaga de paràsits tigre

Tigre del platanLa regidoria de Medi Ambient anuncia que la propera nit de dimecres 22 de setembre es farà un tractament fitosanitari específic per tractar el tigre del plàtan als plàtans de la vila d'Arenys de Mar.

La fumigació es desenvoluparà entre les 11 de la nit i les 5 de la matinada en les següents zones:

-Riera de Bisbe Pol i Riera del Pare Fita
-Passeig Xifré
-Carrer Olivar
-Plaça Lloveras i Plaça Mare Paula


El tractament el durà a terme l'empresa Fitonatur. El producte utilitzat és específic per al tigre del plàtan i està autoritzat per aquest tipus de tractaments. Tot i no tenir efectes nocius per a les persones, es recomana tancar les finestres que donin als carrers afectats.

Aquest tractament fitosanitari contra l’anomenat tigre del plàtan es realitza cada any a l’arbrat d’Arenys de Mar. Enguany  ja s’havia aplicat anteriorment en dues tongades a 527 plataners de la vila. La primera es va realitzar el mes de juny i la segona al juliol.

Tot i aquestes dues primeres fumigacions, durant el mes de setembre els plàtans de la Riera d’Arenys s’han vist afectats per la proliferació d’aquest insecte, fet que ens ha portat a requerir una tercera aplicació de reforç. El tigre (Corythucha ciliata) és un insecte de reduïdes dimensions -l'adult fa uns 4 mm- que no suposa un perill però que es pot enganxar als teixits i parets i causar molèsties dintre i fora de les llars.

Publicat el 22 de setembre de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^