Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Dilluns, 4 de juliol de 2005  -  5 h tarda

Per les inscripcions adreceu-vos al Calisay.
Horari del curs de 17 a 20h, de dilluns a divendres.

  • Sessió 1: La cuina mediterrània
  • Sessió 2: La cuina asiàtica
  • Sessió 3: La cuina africana
  • Sessió 4: La cuina del Carib i llatinoamericana
  • Sessió 5: La cuina europea


Objectius

  • Ensenyar tradicions culinàries de diferents països del món.
  • Elaborar receptes dels diferents països.
  • Promoure als estudiants un millor coneixement dels aliments, costums  de les cultures culinàries dels principals països que estan integrats a la nostra societat.


Professorat

  • Marga Serra i Alías. Escola Universitària d´Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna.
  • Maribel Medina Casado. Cuinera.


Destinataris

  • Estudiants de ciències de la salut i de l´Educació
  • Col•lectius vinculats a la gastronomia i a empreses relacionades a la restauració col•lectiva
  • Públic en general interessat per la multiculturalitat


Metodologia

  • Curs d´antropologia alimentària que proposa un viatge gastronòmic per les cuines del món, fent una valoració de la seva riquesa alimentària i la similitud en els nutrients bàsics. Es tracta d´apropar els alumnes a les diferents cultures que actualment formen part de la nostra comunitat per conèixer-la i al mateix temps afavorir la seva integració i identificació.
  • Cada sessió constarà de dues parts: una primera part teòrica i un segona  pràctica.
  • La part teòrica tindrà com a objectiu donar a conèixer les tradicions culinàries, els aliments i la valoració nutricional de diferents receptes de països del món.
  • La part pràctica es realitzarà una breu explicació de la recepta i una degustació de la mateixa.


Bibliografía

  • Antropología de la alimentación. Jesús Contreras.  Ed. Eudema, Madrid, 1993
  • Alimentación y cultura. Juan Cruz Cruz Ed. Eunsa, Pamplona, 1991
  • La cuina del món. Cultura i gastronomia dels cinc continents. Jaume Fábrega Edicions l´Isard. Barcelona 2004.
  • El llibre de la cuina exòtica. Josep Mª Romero i Jordi Pujol. Altaïr. 1995
  • Los perfumes de la cocina. Troth Wells. Intermon. Oxfam. 2003
  • Vint-i-quatre receptes d´arreu. Daniel Aixelà. Publicacions l´Abadia de Montserrat. 2005.
  • El Llibre de les cuines del món: un viatge gastronòmic per les taules dels cinc continents. Agboton, Agnès. Ed. La Magrana 2002.
  • El gran llibre de la cuina catalana. Josep Lladonosa. Ed. Empúries 2001
Lloc: Calisay/Sala J.Mª Arnau
Durada: Fins el 8 de juliol de 2005
Organitza: Reg. de Cultura i Universitat d'Estiu Ramon Llull
Tipus d'acte: Cursos
Informació relacionada
Dissabte, 2 de juliol de 2005
Universitat d'Estiu 2005