Per les inscripcions adreceu-vos al Calisay.
Horari del curs de 17 a 20h, de dilluns a divendres.
Sessió 1: La cuina mediterrània
Sessió 2: La cuina asiàtica
Sessió 3: La cuina africana
Sessió 4: La cuina del Carib i llatinoamericana
Sessió 5: La cuina europea
Objectius
Ensenyar tradicions culinàries de diferents països del món.
Elaborar receptes dels diferents països.
Promoure als estudiants un millor coneixement dels aliments, costums de les cultures culinàries dels principals països que estan integrats a la nostra societat.
Professorat
Marga Serra i Alías. Escola Universitària d´Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna.
Maribel Medina Casado. Cuinera.
Destinataris
Estudiants de ciències de la salut i de l´Educació
Col•lectius vinculats a la gastronomia i a empreses relacionades a la restauració col•lectiva
Públic en general interessat per la multiculturalitat
Metodologia
Curs d´antropologia alimentària que proposa un viatge gastronòmic per les cuines del món, fent una valoració de la seva riquesa alimentària i la similitud en els nutrients bàsics. Es tracta d´apropar els alumnes a les diferents cultures que actualment formen part de la nostra comunitat per conèixer-la i al mateix temps afavorir la seva integració i identificació.
Cada sessió constarà de dues parts: una primera part teòrica i un segona pràctica.
La part teòrica tindrà com a objectiu donar a conèixer les tradicions culinàries, els aliments i la valoració nutricional de diferents receptes de països del món.
La part pràctica es realitzarà una breu explicació de la recepta i una degustació de la mateixa.
Bibliografía
Antropología de la alimentación. Jesús Contreras. Ed. Eudema, Madrid, 1993
Alimentación y cultura. Juan Cruz Cruz Ed. Eunsa, Pamplona, 1991
La cuina del món. Cultura i gastronomia dels cinc continents. Jaume Fábrega Edicions l´Isard. Barcelona 2004.
El llibre de la cuina exòtica. Josep Mª Romero i Jordi Pujol. Altaïr. 1995
Los perfumes de la cocina. Troth Wells. Intermon. Oxfam. 2003
Vint-i-quatre receptes d´arreu. Daniel Aixelà. Publicacions l´Abadia de Montserrat. 2005.
El Llibre de les cuines del món: un viatge gastronòmic per les taules dels cinc continents. Agboton, Agnès. Ed. La Magrana 2002.
El gran llibre de la cuina catalana. Josep Lladonosa. Ed. Empúries 2001