En una època en què calia demanar permís al Govern Civil si es volien fer actes culturals, la Biblioteca va aixoplugar-ne en una quantitat i qualitat notables. Entre les personalitats que van protagonitzar aquests actes hi trobem Salvador Espriu -a la foto-, Joan Oliver (Pere Quart), la Coral Sant Jordi o Josep Maria Espinàs.
A banda d'aquests actes, la Biblioteca va ser freqüentada pels nostres escriptors més il·lustres. Persones com Lluís Ferran de Pol, Fèlix Cucurull -a dalt, a la foto-, Josep Maria Pons i Guri, Jordi Palomer o Josep Montmany hi feien llargues estades quan l'equipament estava situat on actualment hi ha les dependències de l'Ajuntament. Val a dir que avui la Biblioteca és dipositària dels llegats de Ferran de Pol i de Fèlix Cucurull, un fons bibliogràfic i un arxiu personal que en ambdós casos constitueix un patrimoni únic.
Al cap de vint-i-cinc anys de funcionament, l'afluència d'usuaris d'aquest equipament era ja tan elevada que es va fer necessària una ampliació -a la foto-. Però poc després es va començar a buscar un nou emplaçament. Després de les gestions i preparatius necessaris, finalment l'any 1996 es produeix el trasllat a l'edifici de Can Juncosa, al carrer Bonaire, i s'informatitza tot el fons, cosa que permet el treball en xarxa amb la resta de biblioteques i representa un salt qualitatiu en el servei.
Al cap de deu anys d'estrenar el nou emplaçament, i davant l'ús cada dia més massiu de les biblioteques públiques, es torna a fer necessari trobar una solució als problemes d'espai i es trasllada la sala d'actes al número 3 del carrer Bonaire, cosa que permet fer un seguit de reformes a l'edifici principal i descongestionar alguns espais en benefici de la comoditat dels usuaris.
La Biblioteca d'Arenys de Mar ha estat sempre molt dinàmica i ha mantingut sempre una actitud molt oberta a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. En aquests moments es presta el servei de connexió pública i gratuïta a Internet i es disposa també d'una zona de connexió sensefil. A partir del mes d'abril s'hi afegirà un espai multimèdia amb deu ordinadors més.
La Biblioteca és també un punt de trobada per a la comunitat i un espai de promoció de la lectura. Entre les activitats més habituals trobem l'Hora del conte que cada setmana aplega desenes d'infants, exposicions, presentacions de llibres, conferències, i un club de lectura mensual que sovint inclou la presència de l'autor o autora. Entre altres, les tertúlies de novel·la de la Biblioteca han comptat amb la presència de Jesús Moncada, Olga Xirinacs, Lluís Anton Baulenas, Jaume Cabré, Eduardo Mendoza, Cristina Fernández Cubas, Maria Barbal, Assumpta Montellà, Eduard Màrquez, Joan Francesc Mira, Julià de Jòdar, Albert Sànchez Piñol, Mercè Ibarz, Emili Teixidor -a la foto, amb el regidor de Cultura Estanis Fors-, Núria Esponellà...
A més, la Biblioteca no s'ha quedat quieta esperant que vinguessin els usuaris sinó que ha sortit al carrer per Sant Jordi al costat de les llibreries i de les entitats locals i, cada estiu, des de l'any 1997, posa en funcionament la Biblioplatja -a la foto, la primera edició, ara fa deu anys-, una experiència que s'ha portat a diversos congressos professionals i a la qual cal afegir, des de l'any passat, la Biblioplaça, també acollida amb una molt bona acceptació.
La Biblioteca i el seu fons han tingut també una notable projecció exterior a través de la cessió de documents. Un dels exemples més recents és el material del fons Ferran de Pol prestat per a l'exposició Literatures de l'exili, organitzada inicialment pel Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i que posteriorment ha passat per Buenos Aires i es preveu que ho faci també per Xile.
La Biblioteca encara el 2007, doncs, amb un calendari ple de propostes en què s'espera que tothom participi amb entusiasme i sense que tot plegat vagi en detriment de l'habitual activitat de l'equipament.