NEFER. aquest és el nom artístic de Nefer Rovira i Joan, per a la qual, en paraules de Joan Brossa, “crear és un acte de llibertat que no té res a veure amb la compra i la venda; l'entén com una manera d'individualitzar-se contra l'allau d'estímuls artificials, de disbauxes i de modes que es generen al voltant nostre”.
Parteix de tradicions populars, amb una veta surrealista, concepcions del realisme màgic i de l'entorn natural. La mort, les històries properes, les metàfores sinceres de la natura global viuen a la seva obra. Nefer llegeix aquesta terra i segurament reclama de la nostra sensibilitat una atenció sobre un món que anem degradant, que és el nostre, que som nosaltres... Per la Nefer el temps, a més de protagonista, és un procés natural incontrolable, potser és per això que defineix la seva biografia com una biografia sense dates ni sincronies. Ha anat exposant regularment des de 1979, des de Barcelona al seu Maresme natal, sempre amb intensa implicació en la vida cultural i social del seu entorn i el seu indubtable compromís cívic.
ANN MEADE. Procedeix el cromatisme d'Ann Meade dels seus primers anys entre les espècies policromes de l'Índia? Estudià art a la Glasgow School of Art Scotland. L'Ann és una nòmada de l'art; amb una biografia molt àmplia, ha recorregut mig món. La pregunta amb la qual hem introduït unes lletres sobre l'Ann Meade no és casualitat, la paleta de l'artista és pura biodiversitat cromàtica, és com si els seus ulls estiguessin especialitzats a percebre la varietat cromàtica de la pluriculturalitat. Les mil tècniques emprades per ella, reclamen sempre el color, l'alegria de viure, l´empait per un món divers, emocionant i emocionat, polifònic i obert.
Té pintures, mosaics i dibuixos en col•leccions públiques i privades d´Escòcia, Anglaterra, Espanya, Estats Units, França, Bèlgica, Suïssa, Suècia, Dinamarca, Itàlia, Alemanya i Austràlia. Ha exposat més de 50 vegades amb col•lectives de grups d´artistes, i porta a les seves espatlles més de 23 exposicions individuals per diversos continents. Actualment viu a Sant Iscle de Vallalta, amb la seva filla i família.
SANZ SOTO. Procedeix del moviment rupturista de la promoció de 1971 de l'Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona, on es llicencià. Viu a Blanes, és professional des de l'any 2004. Sanzsoto es fa a ella mateixa amb l'endiablada força per construir el seu destí. Aprèn a ser ella mateixa des de les arrels, ha donat pas a noves expressions que escenifiquen renovades lluites plàstiques. Posa en escena totes les forces contradictòries que en ella flueixen i les reordena amb un gran sentit d'equilibri. L'horitzó està en les formes posades sobre la tela amb una gran llibertat i sentit compositiu. Sobre teles grans o menors, deixa amb força els seus gestos, les formes aparentment accidentals, fortament elaborats. Com diu d'ella el crític barceloní Josep Maria Cadena: “Y eso es lo que logra la pintora con sus actuales cuadros, en los que hay encuentros y desencuentros, ternura y recelo, agresiones y comprensiones, pero siempre frente a un gran sentido para establecer espacios en los que se desarrolle la fuerza de la existencia consciente”.
MONTSE BADIA. És una artista potser massa poc coneguda per la potència de la seva pinzellada i la seva estètica humanista radical. És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i actualment professora agregada de dibuix a l'IES Els Tres Turons d'Arenys de Mar. Viu a Canet de Mar. La seva obra està enfocada sobre l'existència humana; si fos una filòsofa, que ho és a nivell pictòric, diríem que és existencialista. La seva obra mostra aquella ferida que acompanya la condició humana i de la qual s'extreuen nivells de consciència. Els colors de la seva obra lliguen el seu discurs a la terra, a la persona humana. Els traços vigorosos de la seva pintura realimenten els sentiments humans més intensos, els projecten i els modelen. L'art esdevé de la mà de la Montse Badia com un paisatge contingent, limitat a la carn com a substància sobre la qual és possible manifestar la humanitat, la plasticitat i la sensibilitat, potser, fins i tot, el destí.
MONTSE ROIG. És una jove artista, semi-professional, d'expressió figurativa. L'artista magnifica temes de la nostra vida quotidiana, amb els quals ens recorda els plantejaments de l'art minimalista; les seves últimes sèries, com les de les bicicletes o com la sèrie en la qual està treballant actualment: d'aixetes o cadires, confirmen aquesta aproximació a temes formals de gran simplicitat. Per altra banda, interfereix el seu món i els seus temes figuratius amb unes gestualitats cromàtiques de gran intensitat. I és així com la Montse Roig ens transporta cap un món amable i ple de tendresa, un món sensual, optimista i alegre, on el color és l'absolut protagonista. Les tossudes i denses pinzellades amb què descriu el seu món, confirmen la força peculiar de l'artista. Montse Roig va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona i a l'Escola Superior de disseny (ESDI). Ha treballat en multitud de camps relacionats amb la creació artística, gràfica i expressiva. Ha fet unes quantes exposicions individuals i col•lectives i té obra en diverses col•leccions particulars.
Inauguració, dissabte 1 de març a les 8 del vespre, amb la participació de les autores i l'actuació del Grup de Dones de Rocafonda, que interpretaran part del seu disc Cançons d'Arreu del Món
Horari de visita:
Divendres, de 6 a 9 del vespre
Dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre