Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CULTURA I FESTES
13è Festival de Jazz d'Arenys de Mar 2004
tots els divendres del 23 de juliol al 27 d'agost
Cartell Jazz

 

Lloc: Pati del centre Cultural Calisay
Horari: a les 11 de la nit
Preu: 4 € (venda anticipada d'entrades al C.C.Calisay a partir del dia 1 de juliol) i
      3 €, a taquilla, amb Carnet Jove o el Carnet+25Organitza:

  Logo Cabalcada


SIN PRECEDENTES nou disc de BENAVENT – DI GERALDO – PARDO
Finalment aquests tres músics que porten quasi tota la vida tocant junts en directe, s´han sentat per a crear i grabar-nos aquesta joia.
El resultat és tremendament energètic, expansiu, generós i amb una unitat d´experiència sabia.
Tot i que ells quasi mai es posen d´acord en res, tenen un fil conductor que els reconcilia sempre, i aquest és el flamenco. ¡Sense precedents!


CARLES BENAVENT baix
  TINO DI GERALDO percussions
  JORGE PARDO saxoEl grup, de recent formació, (abril 2001) pretén mostrar l'altre cara de la música llatina. La fusió d'aquest gènere musical amb altres tendències com el jazz o el funk i mantenin l'esprit de la improvisació com a factor de gran importància, fa que el grup tingui un segell personal i original.


DENIS HERNÀNDEZ trompeta
JOSE REINOSO piano
ALEX VENTURA bateria i percusió
PACO WEHT baix elèctric
ALFONS CARRASCOSA saxo alt
Adel Lee Davis & her blues bandEl passat mes de gener la cantant de blues Adel Lee Davis va enregistrar un nou disc amb temes estàndars del blues i rhythm and blues. Per l´ocasiò va comptar amb la col.laboració i l'acompanyament de la Selva Big Band.

La cantant Adel Lee Davis ha format part entre altres grups de The Supremes i The Carlettes. Els darrers anys ha iniciat una carrera en solitari amb un repertori que abarca des del blues fins al soul, sempre dins el moviment de la música negre-americana.

La Selva Big Band fou fundada pel seu director Ramon Alsina l´any 1989 i integrada per músics professionals coneguts per la seva experiència dins del camp de la música moderna. La S.B.B. va néixer degut a l´interès mostrat pels seus integrants d´interpretar la música de tipus orquestral de l'època anomenada dins la història de la música : " L´Era del Swing ". En un primer moment el repertori el formen temes estàndards de músics i intèrprets ja clàssics dins aquest gènere, com Duke Ellington, Count Basie, Quincy Jones,..... El repertori actual ha anat evolucionant i ampliant-se a altres autors i gèneres més actuals, configurant un repertori suficientment ampli per reflectir totes les tendències que conformen la música anomenada Jazz des dels seus inicis fins a l´època actual.


JAUME TORROELLA, 1r saxo alt
CARLES NIETO, 1r trompeta
ENRIC ESTRADA, 1r trombó
DAVID MARTÍNEZ, 2n saxo alt
TONI GALLART, 2n trompeta
JAUME FELIU, 2n trombó
RAMON ALSINA, saxo tenor
EDUARD BLANCO, 3r trompeta
JORDI GÓMEZ, 3r trombó
ROBERT PELLICER, saxo baríton
RAMON PRAT, bateria
MANEL VEGA, baix
ALBERT CORTADA, piano
FRANCESC ADROHER, guitarra
The Black and White Gospel SingersElls son, sense dubte un dels grups de Gospel més importants d'Europa. Creat el 1986 per el camerunès Emmanuel Djob, aquest grup interpreta un repertori propi, més proper a les músiques actuals, blues, reagge, soul que als temes del Gospel tradicional nord-americà. Una autèntica revolució en el mon del Gospel. 

"La meva música s'ha de veure, igual que s'ha d'entendre. Amb una formidable presència escènica, gira a gira emanen energia i recolliment. Amb uns vestits originals, tot és a lloc per deixar-se transportar per l'ambient euforitzant i generós que desprèn el grup" ("Quest-France", 28 de març de 1993). Quan els cantants s'abandonen a una Holy Dance frenètica, l'espectador esdevé actor i ha d'aguantar la respiració pel frenesí, els ritmes, i les harmonies al servei de les veus i del discret suport instrumental. La interpretació conté la més emotiva paleta d'expressions que caracteritza els cants espirituals negres i el Gospel.

 

SABRINA ADEL soprano
ÀNGELA CERVANTES soprano
ETÉPHANIE AKOA contralt
RACHEL RATSIZAFY contralt
ALAIN KIMA tenor
RICHARD MCCAMERY tenor
JAVIER CANALES baríton
EMMANUEL DJOB veu principal, guitarra i director artístic
BENILDE FODJO-FOKO guitarra-baix i director musical
SEGA SECK bateria i tenorUna personalíssima visió de la música de casa nostra, interpretada des de la perspectiva d'aquells que tan sovint n'han estat protagonistes: quatre músics excepcionals que han deixat la seva petjada en la història musical més recent. Ara, aquests improvisadors inspirats i creatius que han afrontat diversos camins musicals en la seva llarga i fructífera carrera artística, s'uneixen per donar vida a un nou projecte instrumental, original i directe que combina la més pura tradició jazzística amb un llenguatge propi i arrelat.

Amb totes aquestes premisses Manel Camp, Matthew Simon, Horacio Fumero i Lluis Ribalta han forjat el seu propi discurs musical. Un discurs en el qual la comunicació, la creació espontània i l'energia dels diàlegs instrumentals són el "leitmotiv" de la seva pròpia música i la d'altres compositors coetanis.


MANEL CAMP piano
MATTHEW SIMON trompeta
HORACIO FUMERO contrabaix
LLUIS RIBALTA bateria
Els de la Vella Dixieland tornen a demostrar-nos, amb aquest nou disc que ens presenten en el Festival, que la veterania és un grau. Un grau que és símptoma de bona salut en el termòmetre del nostre jazz i que escampa la febre per les coses ben fetes.

La Vella apuntala encara més els fonaments del bon gust, triant excel·lents composicions clàssiques i interpretant, com només ells saben fer, el millor jazz de sempre. I és que per poder fer innovacions cal que algú mantingui viva la tradició.

Vella o Bella?, tradició o bellesa?, la resposta serà vostra en acabar el concert.


PEP GOL trompeta
PAU CASARES clarinet
XAVI MANAU trombó
BENOIT POINSOT saxo alt
GERARD NIETO piano
ARTUR REGADA contrabaix i tuba 
PINYU MARTÍ bateria
 
Imprimir
^