Els restauradors arenyencs són a punt per presentar la millor cuina del calamar. Les jornades gastronòmiques del Calamarenys arriben aquest any a la novena edició plenament consolidades. Enguany són quinze els restaurants que hi participen i, tot i que la majoria són de la vila, també hi prendran part restauradors d'Arenys de Munt, de Caldes d'Estrac i de Barcelona. El tret de sortida es farà divendres 15 d'octubre amb la degustació popular. Per 6 euros, els assistents podran fer-ne un tast deliciós. La cita és a 2/4 de 9 del vespre a l'edifici Calisay d'Arenys de Mar (Riera Pare Fita, 31). Diumenge dia 17 serà el torn de la Mostra de Plats Cuinats. Per participar-hi, cal inscriure's al restaurant Can Majó (Passeig de Ronda, 5; telèfon, 93 792 31 54) o a la pastisseria Danés (Riera Pare Fita, 31, telèfon 93 792 03 35).
La varietat és molt àmplia. S'hi podrà degustar des de calamars guisats amb bolets o calamars a la bruta amb rossinyols, calamars amb bacallà i cigrons, estofat de calamars i llagostins, calamars farcits de llagostins, calamars saltats amb espàrrecs verds, bolets i alls tendres, calamars amb verduretes, calamars de potera farcits de bolets i carn de perol acompanyats amb mongetes de Santa Pau, arròs sucós amb calamars amb bolets de tardor, amanida de mongetes tendres amb calamars i gambes, escabetx de calamar amb amanida, rotllets de calamar amb espinacs, spaguetti i pizza amb calamars i, fins i tot, entrepà de calamar.
Les jornades del Calamarenys les organitzen l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i la regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.