Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
JULIOL 2020Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Mes anteriorAGOST 2020Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
Mes anteriorSETEMBRE 2020Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
Mes anteriorOCTUBRE 2020Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
Mes anteriorNOVEMBRE 2020Mes següent
DLDTDCDJDVDSDG
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456
Mes anteriorDESEMBRE 2020
DLDTDCDJDVDSDG
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
AGENDA
Dilluns, 4 de juliol de 2005  -  5 h tarda
Curset de cuina Vols viatjar per les cuines del món?
Universitat d'Estiu 2005

Per les inscripcions adreceu-vos al Calisay.
Horari del curs de 17 a 20h, de dilluns a divendres.

  • Sessió 1: La cuina mediterrània
  • Sessió 2: La cuina asiàtica
  • Sessió 3: La cuina africana
  • Sessió 4: La cuina del Carib i llatinoamericana
  • Sessió 5: La cuina europea


Objectius

  • Ensenyar tradicions culinàries de diferents països del món.
  • Elaborar receptes dels diferents països.
  • Promoure als estudiants un millor coneixement dels aliments, costums  de les cultures culinàries dels principals països que estan integrats a la nostra societat.


Professorat

  • Marga Serra i Alías. Escola Universitària d´Infermeria, Fisioteràpia i Nutrició Blanquerna.
  • Maribel Medina Casado. Cuinera.


Destinataris

  • Estudiants de ciències de la salut i de l´Educació
  • Col•lectius vinculats a la gastronomia i a empreses relacionades a la restauració col•lectiva
  • Públic en general interessat per la multiculturalitat


Metodologia

  • Curs d´antropologia alimentària que proposa un viatge gastronòmic per les cuines del món, fent una valoració de la seva riquesa alimentària i la similitud en els nutrients bàsics. Es tracta d´apropar els alumnes a les diferents cultures que actualment formen part de la nostra comunitat per conèixer-la i al mateix temps afavorir la seva integració i identificació.
  • Cada sessió constarà de dues parts: una primera part teòrica i un segona  pràctica.
  • La part teòrica tindrà com a objectiu donar a conèixer les tradicions culinàries, els aliments i la valoració nutricional de diferents receptes de països del món.
  • La part pràctica es realitzarà una breu explicació de la recepta i una degustació de la mateixa.


Bibliografía

  • Antropología de la alimentación. Jesús Contreras.  Ed. Eudema, Madrid, 1993
  • Alimentación y cultura. Juan Cruz Cruz Ed. Eunsa, Pamplona, 1991
  • La cuina del món. Cultura i gastronomia dels cinc continents. Jaume Fábrega Edicions l´Isard. Barcelona 2004.
  • El llibre de la cuina exòtica. Josep Mª Romero i Jordi Pujol. Altaïr. 1995
  • Los perfumes de la cocina. Troth Wells. Intermon. Oxfam. 2003
  • Vint-i-quatre receptes d´arreu. Daniel Aixelà. Publicacions l´Abadia de Montserrat. 2005.
  • El Llibre de les cuines del món: un viatge gastronòmic per les taules dels cinc continents. Agboton, Agnès. Ed. La Magrana 2002.
  • El gran llibre de la cuina catalana. Josep Lladonosa. Ed. Empúries 2001
Lloc: Calisay/Sala J.Mª Arnau
Durada: Fins el 8 de juliol de 2005
Ho organitza: Reg. de Cultura i Universitat d'Estiu Ramon Llull
Tipus d'acte: Cursos
Informació relacionada
Dissabte, 2 de juliol de 2005
Universitat d'Estiu 2005
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^