Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar s'aboca al carrer per Sant Jordi
I diumenge, XI Trobada de Puntaires i exposició al Museu de la Punta
Cap de setmana intens a la vila. Dissabte, els actes culturals i lúdics de Sant Jordi faran sortir tothom al carrer. Diumenge, és el dia de les puntaires, que celebren la XI trobada anual, i del Museu Marès de la Punta, amb una proposta molt interessant.
Sant Jordi 2005 arriba carregat de propostes festives, gràcies a la feina de la regidoria de Cultura i d'entitats locals: la Secció Sardanista de l'Ateneu Areyenc i la Fundació Anna Sáez. Durant tot el dia, les parades de llibres i roses ompliran d'ambient la plaça de l'Església i la Riera d'Arenys de Mar. Per amenitzar la tria de llibres i la compra de roses, es podrà participar en jocs i tallers, escoltar i ballar sardanes, tastar la xocolatada popular i acabar la jornada, sopant a la placeta, amb la Morrallada Popular. A més, Ràdio Arenys farà una programació especial amb motiu de Sant Jordi, des de la plaça de l'Església.


Per celebrar Sant Jordi, Arenys de Mar es guarnirà amb senyeres, a les places de l'Església i de l'Ajuntament. Per la seva banda, la Biblioteca Pare Fidel Fita, continua amb la iniciativa de repartir llibres de Ferran de Pol entre els usuaris del servei de préstec. Aquí us recordem com aconseguir-lo. De moment, des que dilluns 18 d'abril es va posar en marxa la campanya, els bibliotecaris arenyencs ja han repartit un centenar de volums. Els lectors que s'acostin avui o demà fins a la Biblioteca P. Fidel Fita d'Arenys de Mar obtindran, a més, un segon obsequi: es tracta d'una narració curta de Ray Bradbury, Intercanvi. Com a peculiaritat, les cobertes del llibre es converteixen en un desplegable amb informació de les biblioteques de tot Catalunya. És un relat de ciència ficció amb la biblioteca pública com a protagonista, obsequi de la conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Entre les propostes literàries locals, us recomanem:

Un deliri de mar, novel·la inèdita de l'arenyenc Josep M. Miquel i Vergés.

L'Esplendor de Santa Maria d'Arenys de Mar, de Joan Bosch i Ballbona. Pòrtic. Barcelona, 2004.

Magnífic volum, profusament il·lustrat, que ressegueix la història de l'església parroquial d'Arenys de Mar i del seu patrimoni artístic. Comença amb els orígens de la parròquia i la construcció de l'edifici i acaba amb la culminació del grandiós retaule major. Estudi introductori de Joaquim Garriga Riera i pròleg de Pilar Vélez.

Visites institucionals

Com cada any, amb motiu de Sant Jordi, l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, repartirà roses entre el personal municipal que estigui de servei, com serà el cas de les treballadores i de les residents de la residència Geriàtrica Municipal, on anirà acompanyat pel regidor de Benestar i Família, Estanis Garcia. Així mateix, visitaran la biblioteca i el Museu.

Una mica més tard, a les 12.00 hores, l'alcalde rebrà la visita del l'alcalde d'Auterive, vila agermanada amb Arenys de Mar. A la reunió, també hi assistiran representants de les dues comissions d'agermanament, entre ells el president de la comissió arenyenca, Joaquim Maynou, i el regidor de Cultura d'Arenys.

Trobada de puntaires

L'Associació de Puntaires Flor d'Alba viurà la seva festa grossa diumenge, des de les 10 del matí. Més de 400 puntaires d'arreu de Catalunya i, fins i tot, d'altres punts de l'Estat, es donaran cita a la Riera d'Arenys de Mar en la tradicional trobada. Al migdia, un centenar de persones participaran en un dinar de germanor al Calisay.

Informació relacionada
Dissabte, 23 d'abril de 2005
Sant Jordi 2005
Dissabte, 23 d'abril de 2005
Sant Jordi 2005
Dissabte, 23 d'abril de 2005
Sant Jordi 2005
Dissabte, 23 d'abril de 2005
Sant Jordi 2005
Dissabte, 23 d'abril de 2005
Sant Jordi 2005
Publicat el 22 d'abril de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^