Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Per Sant Joan, a Arenys de Mar
Dues orquestres de renom, la Privada i la Girasol, seran a la vila per la revetlla popular de la nit del 23 de juny

Arenys de Mar vol continuar sent un referent arreu de la comarca com a revetlla popular de Sant Joan i aquest 2005 l'aposta torna a ser forta. La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament ha fitxat l'Orquestra Privada i l'Orquestra Girasol. La nit del 23 de juny de 2005, la música començarà cap a les 12, a la platja de la Picòrdia. Seran sis hores de música en directe i sense pausa: des de les 12 de la nit fins a les 6 de la matí. A més, aquests dies, Arenys de Mar convida a visitar la Fira del Solstici d'Estiu i, és clar, a veure arribar des del Canigó la flama amb què s'encendran les fogueres.

La novetat de la revetlla d'aquest any és que a la primera platja hi haurà dos escenari i les dues orquestres s'aniran intercalant perquè tothom pugui escoltar els seus estils, tant qui opti per anar-hi al començament de la revetlla com qui prefereixi tancar la festa. Començarà la Girasol, continuarà la Privada i repetiran pel mateix ordre. L'Orquestra Privada és ben coneguda pels arenyencs. La formació va néixer l'any 1994, formada per músics experimentats, i ofereix una fórmula engrescadora i una posada en escena dinàmica i professional. L'Orquestra Girasol és també molt reconeguda arreu del país. Nascuda l'any 1982, la filosofia de l'Orquestra Girasol ha estat, des de sempre, fer que el ball esdevingui una festa i combinen música de ball per a tots els públics amb les arrels de la festa popular catalana.

La revetlla popular de Sant Joan 2005 l'organitza la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Arenys de Mar i compta amb la col·laboració d'Arenys Solidari, Arenys pel Poble Sahrauí i les JERC. També hi haurà revetlla a la plaça de la Mare Paula. En aquest cas, l'organitza l'Associació de Veïns (AV) Arenys Nou i hi haurà sopar i ball.

La flama del Canigó

La festa de Sant Joan començarà la vigília amb l'arribada de la flama del Canigó, a les 21.00 hores, a càrrec de la Comissió Flama del Canigó i l lectura del manifest, que aquest any ha redactat Vicenç Villatoro. Tot seguit, es donarà pas a la tradicional encesa de les fogueres a diferents punts de la vila: la primera platja, Maricel i plaça Mare Paula.

23 anys de fira

Les festes de Sant Joan 2005 d'Arenys de Mar tenen una altra cita important. Divendres 24 de juny de 2005, a les 5 de la tarda, obrirà les portes la XXIII Fira del Solstici d'Estiu, que organitza la Comissió de la Fira del Solstici. Un gran aparador de productes artesanals, amb un centenar de paradetes de dalt a baix de la Riera. La fira d'artesania i alimentació tancarà el dia 26 de juny al vespre.

A més, durant el cap de setmana, hi haurà mostra d'oficis artesans al pati del Calisay. Els amants de l'alpinisme tenen encara una altra proposta: diumenge 26 a les 19.00 h al Casal Parroquial, es projectarà l'audiovisual Dels Pirineus a l'Everest, a càrrec de l'alpinista Sergi Mingote.

A més de visitar la Fira, els aficionats a la fotografia poden participar en el III Concurs de fotografia de la Fira del Solstici. El tema és únicament i exclusiva la Fira. Les obres s'han de portar abans del 29 de juliol, a les 14 hores, a la Regidoria de Cultura, a l'edifici del Calisay (Riera Pare Fita, 31).


Restriccions de trànsit i estacionament

La Policia Local informa de les restriccions de trànsit i d'estacionament de vehicles amb motiu de la revetlla de Sant Joan, i agraeix la col·laboració ciutadana.

  • Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, estarà prohibit l'estacionament de vehicles, a partir de les 22'00 hores del dia 22 de juny, a la banda esquerra del pàrquing de la platja la Picòrdia per al muntatge dels escenaris.
  • A partir de les 06'00 hores del dia 23, estarà prohibida la circulació de vehicles des de l'accés a la platja des de la riera Bisbe Pol fins el restaurant Pòsit.
  • A partir de les 12'00 hores del dia 23, la zona blava d'estacionaments de la platja la Picòrdia haurà de quedar completament lliure de vehicles.
Informació relacionada
Diumenge, 26 de juny de 2005
A càrrec del alpinista Sergi Mingote
Dissabte, 25 de juny de 2005
Sant Joan 2005
Divendres, 24 de juny de 2005
Sant Joan 2005
Dijous, 23 de juny de 2005
Sant Joan 2005
Dijous, 23 de juny de 2005
Sant Joan 2005
Dijous, 23 de juny de 2005
Lectura del manifest i encesa de la foguera
Tinguem precaució a l'hora de manipular petards i encendre fogueres
Diumenge, 19 de juny de 2005
Publicat el 21 de juny de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^