Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTíCIES
El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) ja està a exposició pública
La sala Josep M. Arnau del Calisay es va omplir ahir en la sessió informativa per explicar el nou pla urbanístic
La sala Josep Maria Arnau del Calisay es va omplir ahir 23 de gener al vespre, en la sessió informativa per explicar els eixos principals del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) -a la foto, detall d'una part del públic-. Des d'ahir mateix, s'obre un mes d'exposició pública perquè les persones interessades s'informin de la proposta de planejament i puguin dir-hi la seva. Dijous 25 de gener, a les 20 hores, al Calisay, serà el torn de conèixer més detalladament el Pla Especial del Port.
Tal com va explicar ahir el coordinador municipal de planejament, Genís Carbó, un cop tancat aquest procés, serà l'hora de respondre les possibles al·legacions, i, tot seguit, el ple haurà d'aprovar el Pla de manera provisional. Aleshores s'hi haurà de pronunciar al respecte la Comissió d'Urbanisme de Barcelona de la Generalitat de Catalunya. Tota la informació relativa al POUM, es pot consultar a través d'aquest web, aquí. A més, fins el 28 de gener, la sala d'exposicions del Calisay acull una mostra amb tot un seguit de plafons informatius dedicats a donar a conèixer què proposa el POUM 2006 pel que fa a vialitat, equipaments, zones no urbanitzables i noves zones a desenvolupar, entre altres aspectes.

L'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, va ser l'encarregat de presentar l'acte que, davant del volum d'assistents, es va acabar traslladant a la sala Josep Maria Arnau, que té capacitat per a més persones. Rubirola va destacar els elements clau d'aquest pla urbanístic, que es va aprovar el 27 de desembre de 2006 fruït del consens entre CiU, PSC, ERC i PP.

La prioritat del nou pla és garantir un creixement sostenible, que equilibri els nous sectors residencials amb noves zones d'activitat econòmica: sector terciari, zones d'ús hoteler, nou polígon industrial a Valldegata Ponent... Aquest creixement es vol equilibrar també amb la protecció dels rials i les carenes, i amb una millor vialitat, que es reordena a partir de la variant de la B-511, els laterals de l'autopista i les rondes de llevant i ponent. Aquests tres projectes són bàsics per reduir el trànsit de l'N-II per convertir-la en una via més urbana, i sobretot de la Riera, que cal alliberar-la de la carretera comarcal. Tal com va explicar ahir el coordinador de planejament urbanístic, el POUM 2006 ha tingut com a punt de partida el pla general del 1984, tot i que s'hi han fet les actualitzacions corresponents, en bona mesura obligades pel nou marc legislatiu. Entre les més destacades, la reducció en 10 hectàrees de la zona urbanitzable. Genís Carbó també va assenyalar que un altre dels treballs que han servit com a punt de partida ha estat l'auditoria mediambiental de l'any 2003.

Informació relacionada
Publicat el 24 de gener de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^