Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
El consistori té en marxa una actuació de neteja i recuperació ambiental d'aquesta zona verda de 7.500 m2
El primer pas per recuperar la zona verda de l´Hort del Bisbe, situada just davant de la nova placeta del tanatori municipal, està sent el desbrossament selectiu manual de l´espai i el sanejament dels arbres. El projecte s´ha encarregat a l´empresa L´Alzinar. Aquesta primera fase consisteix, doncs, en la retirada de determinades espècies herbàcies. Fa anys que no s´hi actuava, en aquesta zona verda, i hi havien proliferat les males herbes.
La neteja s'està fent manualment per conservar el màxim d'espècies arbustives i també d'espècies herbàcies d´interès. Aquesta zona de can Quintana té 7.500 m2 d'espai verd i hi predominen els pins i els arbustos –esparregueres, aladerns, romaní...– tan típics de la zona mediterrània. També hi destaquen els garrofers i les alzines, que precisament ara s'han de podar.

La segona fase s'activarà a partir d'aquest mes de març i consistirà en la plantació d'arbres i arbustos típics de la zona: alzines, aladerns, magraners, xiprers, estepa, bruc, romaní, espígol… Per fer aquesta feina, es demanarà la col·laboració ciutadana. La Regidoria de Medi Ambient organitzarà una sessió matinal de plantada d´arbres i arbustos el dia 11 de març, a les 11 hores.

També se sembraran espècies herbàcies com el llistó, típiques de la zona, perquè s'expandeixin pels marges del camí. Respecte a aquest punt, una altra de les novetats és que s'obriran nous camins, perquè ara només n'hi ha un, i s´afavorirà que la gent hi vagi a passejar i a gaudir de la natura. Una condició indispensable, però, serà que entre tots tinguem cura de l'espai. Amb la neteja que s'està duent a terme està sortint brossa acumulada entre els matolls. Combatre aquest abocament incontrolat de deixalles és precisament un dels objectius de l´actuació de recuperació de la zona. Per col·laborar amb els propietaris de gossos que els hi porten a passejar, s'hi col·locaran bosses per a les defecacions.

Senyalització per conèixer les plantes

Una altra de les actuacions consistirà en la col·locació de mobiliari urbà (bancs, papereres…) i l'habilitació d´una zona de descans a l´entrada dels jardins. Per donar a conèixer totes les espècies herbàcies de l'espai verd, s'hi instal·larà senyalització. A l'entrada, hi haurà un plafó gran parlant del conjunt de la zona, i al llarg del recorregut trobarem rètols més petits, amb les plantes més representatives, que apareixeran dibuixades.

Com a complement i per tal de potenciar l'interès ecològic de l'Hort del Bisbe, es posaran caixes niu a la pineda per a ocells insectívors petits, com les mallerengues. Per fer aquests nius, cap a la primavera s'organitzarà un taller popular obert a tothom i en especial als més petits.

I recorda!

Plantada popular d'arbres i arbustos
A l'Hort del Bisbe
11 de març
11.00 hores

Publicat el 2 de març de 2007