Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar estrena Pel camí dels ulls, un concert de piano i poesia que proposa redescobrir Espriu
Compta amb la interpretació de l'actriu Fina Rius, i els pianistes Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández-Sagrera, i està dirigit per Teresa Vilardell
El proper dissabte 21 d'abril, a les 22:00 hores, s'estrena al Teatre Principal d'Arenys de Mar, dins del cicle de la Primavera de les Arts, un espectacle dirigit per Teresa Vilardell, que porta per títol Pel camí dels ulls. És un concert de piano a quatre mans amb textos de Salvador Espriu que ens fa recórrer un camí literari a través la música de grans autors.
Pel camí dels ulls és una producció que neix a Arenys de Mar, i compta amb la interpretació de l'actriu Fina Rius, i els pianistes Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández-Sagrera. També per a aquesta ocasió, el compositor Jesús Rodríguez Picó ha creat dues obres inèdites: Eteri i Enllaç.

En el projecte han col·laborat: Rosa Delor en la tria de textos, el CDESE (Centre i Documentació Salvador Espriu),  l'Ajuntament d'Arenys de Mar i la Institució de les Lletres Catalanes. Les entrades es poden comprar anticipadament al C.C.Calisay, i el mateix dia 21 a les guixetes del Teatre Principal.


Espriu i l'amor

Els textos mostren un Espriu apassionant, desconegut, allunyat de les referències franquistes i postfranquistes, i abarquen diversos gèneres literaris com són la narració, la poesia i el teatre, amb registres que van des de l'elegíac al còmic. 

Mitjançant quatre dones, llunyanes en el temps i en la condició, Letízia, Laia, Carlota i Fedra, Salvador Espriu ens sorprèn per l'afinada percepció psicològica amb què tracta un dels temes més importants de la seva obra: l'amor entre un home i una dona, una qüestió sempre apassionant. L'amor és un «miratge» que la literatura ha alimentat durant segles. Espriu en desconfia. Tan sols l'amor de la Mare que totes elles porten dins podria salvar-les de la mort que s'amaga darrera el mirall i salvar amb elles l'home que contemplen i no saben veure.


L'estrena

Dia: Dissabte 21 d'abril
Lloc: Teatre Principal d'Arenys de Mar
Hora: 22:00 hores
Preu: 10 € (entrades anticipades al C.C.Calisay)

Fitxa Artística

Text literari: Salvador Espriu
Textos musicals: J. Brahms, C. Debussy, W.A. Mozart, F. Poulenc, S. Rachmaninov, M. Ravel, Jesús Rodríguez Picó,  F. Schubert i I.Stravinsky.
Piano a quatre mans: Mireia Fornells & Joan Miquel Hernández-Sagrera
Actriu: Fina Rius
Assessorament documental: CDESE
Tria de textos: Rosa Delor
Selecció musical: Jesús Rodríguez Picó
Direcció: Teresa Vilardell

Informació relacionada
Dissabte, 9 de juny de 2007
Música/Jazz a càrrec de David Xiberta Quartet
Dissabte, 26 de maig de 2007
Música amb Galetes Franklin
Diumenge, 13 de maig de 2007
Teatre amb La Troca
Dissabte, 21 d'abril de 2007
Música/Poesia a càrrec de Joan Miquel Hernández-Sagrera, Mireia Fornells i Fina Rius. Amb textos de Salvador Espriu
Diumenge, 15 d'abril de 2007
Teatre familiar/música a càrrec de Montserrat Cabero
Diumenge, 25 de març de 2007
a càrrec del Doctor Soler i la cia Eskakejats
El cicle cultural es presenta aquest diumenge 25 de març, a les 7 de la tarda, al Centre Moral d'Arenys de Munt
Publicat el 10 d'abril de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^