Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Reunió informativa amb el veïnat de Sant Elm

Sant ElmUna seixantena de persones van assistir la setmana passada a la reunió informativa que la Regidoria d'Urbanisme va convocar per explicar les novetats entorn a la reforma integral de rehabilitació del veïnat de Sant Elm. L'objectiu de la trobada va ser informar a tot el veïnat sobre les actuacions que preveu la Llei de Barris i la rehabilitació dels 13 blocs de pisos que el conformen.

El veïnat de Sant Elm ha rebut dos tipus d'ajuts per rehabilitar els edificis i el veïnat en general. D'una banda, el que atorga el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, conegut popularment com la Llei de Barris, i que està destinat a la reforma integral del barri i del qual es va firmar el conveni el mes de novembre de 2007. A través d'aquest conveni s'estipulen les inversions que es faran durant quatre anys al veïnat. El 50 % d'aquesta inversió va a càrrec de l'Ajuntament i l'altre 50 % de la Generalitat.

D'altra banda, Sant Elm també ha rebut un ajut que atorga el Departament de Medi Ambient i Habitatge, que és la primera actuació que es durà a terme i que suposa la rehabilitació i arranjament dels blocs de pisos. 

La reunió a l'Auditori Josep M. Arnau va servir per explicar que les subvencions que rebran els veïns i veïnes arribaran al 87% del cost dels projectes. Així, caldrà que es facin càrrec del 13% del cost de la rehabilitació de cada bloc. L'Ajuntament estudia les solucions que s'aplicaran per a aquelles persones que no puguin fer front a aquesta despesa, de la mateixa manera que serà el mateix ajuntament qui negociarà amb entitats bancàries per trobar el millor finançament per qui necessiti demanar un crèdit per pagar aquesta actuació.

A partir d'ara, l´Ajuntament es reunirà periòdicament amb els presidents de cada escala per fer el seguiment i per ajudar-los en totes les gestions.
 
Les explicacions van anar a càrrec dels redactors del projecte d´intervenció integral, Nydia Tremoleda i Pàmies, especialista en rehabilitació i millora urbana i antropòloga, iRamon Muñoz Jordan, arquitecte superior, a més del regidor d'Urbanisme, Joaquim Ponsarnau, i l'alcalde, Ramon Vinyes.

Publicat el 3 d'abril de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^