Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Dissabte, 22 d'agost de 2009  -  10 h nit
a càrrec de Mireia Ruiz i Joan Vives

JOAN VIVES

Flautista de bec, professor d´història de la música i divulgador musical.

Inicia la seva formació a l´Escola de Música de Mataró. Estudia flauta de bec al Conservatori Superior Municipal de Barcelona, amb Romà Escales, i obté els premis d´honor de Grau professional (1986) i Virtuosisme (1988).  Després rep classes de K. Boeke, M. Miessen, B. Deerenberg, W. van Hauwe, P. Memmelsdorf, M. Verbruggen i H. M. Linde.

La seva activitat concertística a partir de 1980 l´ha portat a Alemanya, Àustria, Itàlia, França, Andorra, i arreu de l´Estat espanyol. També ha participat en enregistraments discogràfics, radiofònics i per a televisió. Com a divulgador ha fet gran quantitat de xerrades, conferències, cursos i seminaris, així com articles per a diverses publicacions.

Actualment és professor d´història de la música a l´Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya. També és integrant de grups com Els Ministrils, quintet de bec, Quartet barroc de Sant Simó i el Conjunt barroc del cafè, entre d´altres.
És locutor-redactor de Catalunya Música des de l´inici, el maig del 1987.


MIREIA RUIZ

Neix l´any 1978 a Arenys de Mar, on comença els estudis de piano. L´any 2002 obté el títol de Grau Mitjà de piano al Conservatori de Badalona. Després de llicenciar-se en filologia clàssica a la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari, comença a interessar-se pel clavicèmbal i la música antiga. És així com n´inicia els estudis amb Eduard Martínez i posteriorment amb Béatrice Martin a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on obté el títol superior de clavicèmbal i baix continu l´any 2006. 

Ha col•laborat amb l´orquestra de Cambra Terrassa 48, l´Orquestra de Cambra de la Noguera i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i també ha tocat en diverses formacions vocals i de música de cambra. Ha fet concerts arreu de Catalunya, França i l´Estat espanyol tot participant en els Festivals de Música Antiga de Barcelona, la Setmana de Música Antiga de Mataró, el Festival Tiana Antica, el cicle de Música de Sant Martí Vell, el Festival de Música de Matadepera, etc.

Actualment combina la seva activitat concertística amb les classes de llenguatge musical, piano i clavicèmbal a l´Escola de Música d´Arenys de Mar.

Lloc: Parc de Lurdes
Adreça: Pujada Parc de Lourdes
Organitza: Reg. Cultura
Tipus d'acte: Música
Informació relacionada
Dissabte, 29 d'agost de 2009
a càrrec d'Arrigo Tomasi, Jordi Torrens, Jorge Serraute i Michael Weiss
Dissabte, 15 d'agost de 2009
a càrrec de l'arenyenc, tricampió del món d'harmónica, Manel Casañas
Dissabte, 8 d'agost de 2009
a càrrec de Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández