Es considera l'atenció precoç com el conjunt d'actuacions adreçades als infants de 0 a 6 anys i les seves famílies en l'àmbit de la prevenció, la detecció, el diagnòstic i la intervenció terapèutica, de caràcter interdisciplinar. L'atenció precoç va adreçada als infants que presenten trastorns en el seu desenvolupament (crònics o transitoris) o que es troben en situació de risc de patir-los, o bé que presenten dificultats en la criança.
Aquesta tasca assistencial, d'atenció i prevenció es porta a terme als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP). Incidint d'una manera clara i directa també en les famílies i treballant coordinadament amb la comunitat (Àrees Bàsiques de Salut, escoles, hospitals, Serveis Socials...).
Els centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) estan integrats en el Sistema català de serveis socials des de juny de 1995. L'octubre de 1998 es va establir una xarxa bàsica de serveis socials de responsabilitat pública a tot el territori català, mitjançant la fórmula de concertació dels serveis d'atenció precoç, d'aquesta manera es garanteix aquest servei públic a tot Catalunya.
El CDIAP del Maresme és un servei de la Fundació El Maresme, que es va crear el 1982. L'accés i utilització del servei és completament gratuït. L'equip multidisciplinar està integrat per psicòlegs, fisioterapeutes, psicomotricistes, logopedes, neuropediatra, psiquiatra i treballador social.