Ajuntament d'Arenys de Mar

AGENDA
Dijous, 25 de març de 2010  -  7 h tarda
Sessió informativa impulsada per la Regidoria de Civisme en motiu del procés de comunicació i sensibilització en el fet de la convivčncia i el civisme a la vila d´Arenys de Mar.
Arenys Civic: Conviure és compartir

Els principals temes a tractar durant la sessió seran la posada en marxa d´aquesta campanya que durarà tot l´any 2010, amb la implicació de la ciutadania d´Arenys de Mar, en motiu de l´elaboració de l´ordenança de Civisme i Convivència d´Arenys de Mar, i amb la proposta ciutadana de les accions cíviques compartides.

La Regidoria de Civisme està treballant per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d´Arenys de Mar amb un model de vila entès des del respecte a les normes de convivència definides i assumides de forma col•lectiva, amb la participació activa de tothom per tal d´arribar a fer sostenible la convivència en una societat cada cop més canviant i diversa, culturalment, socialment i econòmica.

El 25 de març es presenta el Projecte Arenys Cívic. Conviure és Compartir, per explicar les accions de sensibilització a la convivència i el civisme, tenint com a teló de fons l´ordenança de civisme en què s´està treballant i la prospecció d´accions cíviques resultants, sempre comptant amb la col•laboració dels veïns i veïnes d´Arenys de Mar.
És per això, que s´inicien una sèrie d´accions que han de permetre reflexionar, definir, recollir idees, però sobretot conscienciar i difondre unes pautes per viure i conviure cada dia millor.

Amb l´adhesió a la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona, l´Ajuntament d´Arenys de Mar té com a compromisos difondre l´esperit de la Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat a la vila mitjançant un debat permanent, i incorporar dins l´ordenament local els principis i les normes que estableix aquesta Carta, que té com a objectiu plantejar noves formes de ciutadania i reafirmar els drets civils, polítics, econòmics i socials de la ciutadania.
En aquest context, i amb motiu del 10è aniversari de la Carta, el dia 27 d´abril té lloc la inauguració de l´exposició Els Drets Humans a la Ciutat a la Sala Polivalent del CC. Calisay. És una exposició que s´adreça a la ciutadania en general i que vol generar una reflexió al voltant de la vila com a espai de convivència entre iguals, de la ciutadania com a figura de la qual emanen els drets fonamentals, drets que s´han de poder exercir en el marc físic de la població amb l´acció decidida del Govern. Per aprofundir en aquesta exposició hi ha prevista una visita guiada el mateix dia 27 d´abril a les 7 de la tarda. Si voleu participar-hi, cal inscriure-s´hi prèviament a través d´un correu electrònic a civisme@arenysdemar.cat o per telèfon (93 795 73 59).

Lloc: Sala Noble del C.C.Calisay
Adreça: Riera Pare Fita, 31
Organitza: Regidoria de Civisme
Tipus d'acte: Conferčncia