Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
RESIDUS
Recollida selectiva domiciliÓria - Porta a Porta

Contacte per a incidŔncies de la recollida selectiva de residus:
Tel. 93.799.62.80 E-mail: incidencies.arenysdemar@resmar.es

kit reciclatgeA Arenys de Mar conviuen dos sistemes de recollida: el convencional amb contenidors i el sistema porta a porta, implantat a la major part del nucli antic i a  algunes urbanitzacions.


Amb la recollida Porta a Porta en comptes d’anar fins als contenidors, lliurem els residus –prŔviament separats en origen- al servei de recollida selectiva davant de la porta de casa en uns dies i hores determinats per a cada fracciˇ.

La recollida PaP permet eliminar els contenidors del carrer, millorar la imatge de la vila i obtenir uns alts nivells de reciclatge.

Com funciona?

Hem de separar els residus que generem a casa en les diferents fraccions: PAPER I CARTRË, ENVASOS, VIDRE, MAT╚RIA ORG└NICA (restes de menjar) i RESTA (tot el que no es pot reciclar).
Cada fracciˇ s’ha de deixar davant de casa o en els espais habilitats especÝficament pels blocs mÚs alts (bujols comunitaris) segons el calendari establert, entre les 20 i les 22h del vespre,  hora en la que el camiˇ comenšarÓ el servei de recollida.

•    La fracciˇ orgÓnica cal deixar-la dins del cubell amb xip i, preferentment, en bossa compostable ben tancada.

•    El paper cal deixar-lo en una capsa de cartrˇ o en bosses de paper preferentment.

•    Els envasos es poden deixar en una bossa de plÓstic ben tancada.

•    El vidre cal continuar dipositar-lo als contenidors de color verd instalĚlats al carrer, sense bossa de plÓstic.

Fitxer Acrobat-PDF de (193,08kB)

Fitxer: magnetic_PaP.pdf

Format: Acrobat-PDF
PÓgines: 1
Mida: 193,08 kB

 

Els bolquers i excrements sˇn recollits de forma diÓria per raons d'higiene. Cal posar-los en uns bossa degudament identificada amb l'adhesiu que es facilita des de l'Ajuntament. En cas de no poder desplašar-vos a l'Ajuntament podeu descarregar-vos aquÝ les etiquetes per a bolquers i excrements per poder-les imprimir sobre paper adhesiu i enganxar-les a les bosses.

bolquers i excrements

En el cas que es dipositi una fracciˇ de residu que no pertoca, el servei de recollida no es farÓ cÓrrec de la bossa i es deixarÓ al carrer amb un adhesiu, tot indicant el motiu pel qual no s┤ha efectuat la recollida.


Quines millores comporta el nou model porta a porta?

Podem assolir percentatges de recollida selectiva elevats, superiors al 50%, mentre amb el servei de recollida convencional tenÝem uns resultats inferiors al 30% de recollida selectiva.

Estalviem costos d’entrada de residus a incineraciˇ i incrementem els ingressos per recollida selectiva, i aixÝ evitem incrementar la taxa d’escombraries i podem estudiar formes de baixar-la a aquells habitatges que millor reciclin.

Eliminem els contenidors del carrer a bona part del poble, eliminem olors i brutÝcia, guanyant espai p˙blic i millorant la imatge del nostre municipi.

╔s un model que fa mÚs c˛mode la recollida selectiva i que permetrÓ en un futur premiar a qui ho estÓ fent bÚ.

 
Imprimir
^