Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
RESIDUS
Recollida selectiva domiciliÓria - Porta a Porta

Contacte per a incidŔncies de la recollida selectiva de residus:
Tel. 663 91 47 20  i tambÚ per correu: info@arcadelmaresme.com

kit reciclatgeA Arenys de Mar conviuen dos sistemes de recollida: el convencional amb contenidors i el sistema porta a porta, implantat a la major part del nucli antic i a  algunes urbanitzacions.


Amb la recollida Porta a Porta en comptes d’anar fins als contenidors, lliurem els residus –prèviament separats en origen- al servei de recollida selectiva davant de la porta de casa en uns dies i hores determinats per a cada fracció.

La recollida PaP permet eliminar els contenidors del carrer, millorar la imatge de la vila i obtenir uns alts nivells de reciclatge.

Com funciona?

Hem de separar els residus que generem a casa en les diferents fraccions: PAPER I CARTRÓ, ENVASOS, VIDRE, MATÈRIA ORGÀNICA (restes de menjar) i RESTA (tot el que no es pot reciclar).
Cada fracció s’ha de deixar davant de casa o en els espais habilitats específicament pels blocs més alts (bujols comunitaris) segons el calendari establert, entre les 20 i les 22h del vespre,  hora en la que el camió començarà el servei de recollida.

•    La fracció orgànica cal deixar-la dins del cubell amb xip i, preferentment, en bossa compostable ben tancada.

•    El paper cal deixar-lo en una capsa de cartró o en bosses de paper preferentment.

•    Els envasos es poden deixar en una bossa de plàstic ben tancada.

•    El vidre cal continuar dipositar-lo als contenidors de color verd instal·lats al carrer, sense bossa de plàstic.

Fitxer Acrobat-PDF de (193.08kB)

Fitxer: magnetic_PaP.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 193.08 kB

 

Els bolquers i excrements són recollits de forma diària per raons d'higiene. Cal posar-los en uns bossa degudament identificada amb l'adhesiu que es facilita des de l'Ajuntament. En cas de no poder desplaçar-vos a l'Ajuntament podeu descarregar-vos aquí les etiquetes per a bolquers i excrements per poder-les imprimir sobre paper adhesiu i enganxar-les a les bosses.

bolquers i excrements

En el cas que es dipositi una fracció de residu que no pertoca, el servei de recollida no es farà càrrec de la bossa i es deixarà al carrer amb un adhesiu, tot indicant el motiu pel qual no s´ha efectuat la recollida.


Quines millores comporta el nou model porta a porta?

Podem assolir percentatges de recollida selectiva elevats, superiors al 50%, mentre amb el servei de recollida convencional teníem uns resultats inferiors al 30% de recollida selectiva.

Estalviem costos d’entrada de residus a incineració i incrementem els ingressos per recollida selectiva, i així evitem incrementar la taxa d’escombraries i podem estudiar formes de baixar-la a aquells habitatges que millor reciclin.

Eliminem els contenidors del carrer a bona part del poble, eliminem olors i brutícia, guanyant espai públic i millorant la imatge del nostre municipi.

És un model que fa més còmode la recollida selectiva i que permetrà en un futur premiar a qui ho està fent bé.

 
Imprimir
^