Ajuntament d'Arenys de Mar

TURISME I FIRES

La Festa Major és per Sant Zenon, el 9 de juliol, amb un extens programa d'activitats culturals i festives i amb ofici en honor al sant i castell de focs d'artifici a la platja. Els gegants d'Arenys surten en cercavila en diversos moments d'aquestes festes. Tots els nens i nenes d'Arenys coneixen els gegants i viuen intensament les sortides d'en Tallaferro i la Flor d'Alba, en Roc i la Maria, l'Elm i la Carmeta, els sis gegants d'Arenys de Mar. La nit del 14 d'agost els gegants fan una sortida nocturna que recorre tots els carrers d'Arenys i acaba amb un ball al port.

Les celebracions de Sant Roc, el 16 d'agost, destaquen per la sortida dels macips, macipes i les captadores, que amb la seves almorratxes ruixen amb aigua de colònia a tothom. D'aquesta manera es recorda i manté el vot de vila que els avantpassats van fer al sant perquè els deslliurés de la pesta. Es tracta d'una festa molt especial i de les poques que es mantenen a Catalunya amb l'aigua com a protagonista.

Altres cites culturals importants són la Trobada de Puntaires, que per la primavera concentra centenars d'artesanes fent puntes al coixí; el Festival de Jazz, que se celebra de final de juliol a final d'agost al pati del Centre Cultural Calisay; i les jornades gastronòmiques del Calamarenys, que durant la segona quinzena d'octubre cuina els millors calamars d'Arenys als fogons dels restaurants de la vila.

Arenys de Mar també us convida per Sant Joan, a visitar la Fira del Solstici d'Estiu, que exhibeix al llarg de la Riera desenes de parades de productes naturals i artesanals, i a participar en la tradicional revetlla popular a la platja. I, és clar, per Sant Pere, per veure cremar la Bóta davant de l'església parroquial.

 

 

 

Calendari de Fires 2022