Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Aquesta activitat està pensada per als inscrits en el Programa Esportiu de Salut i Qualitat de Vida, amb l’objectiu de visitar els Parcs Naturals de Catalunya donant a conèixer les seves característiques i bellesa, a més, relacionant-se amb persones de les seves característiques socials i culturals, millorant així la seva qualitat de vida envers l’esport i la relació.

Aquest programa comença a l’octubre i acaba al juny, tot just coincidint amb el calendari escolar per facilitar l’assistència.

El programa consta de 4 passejades distribuïdes de la següent manera:

 

Una vegada obtingudes les dades, s’informa al colectiu de gent gran sobre la data de realització, que han de dur, com és el recorregut, etc. Posteriorment es procedeix a la inscripció.

 

 Els objectius de les passejades, són:

Realitzar passejades per entorns naturals adequades a aquest col·lectiu.

Motivar i estimular a aquest col·lectiu perquè faci activitat física.

Donar a conèixer els parcs naturals de Catalunya i la seva importància.

Gaudir de l' activitat física i de la relació social que comporta.

Conèixer els aspectes relacionats entre activitat física i la salut.

Millorar la qualitat de vida envers la relació i l’esport.

 

En arribar a l’entorn natural, es realitzen les explicacions pertinents, deixant que la passejada sigui un aspecte d’unió i de relació social. Segons les dificultats es realitzen dos recorreguts, un pels més agossarats i un altre pels més sensats. Una vegada ens retrobem, fem el dinar.

El cost total de les passejades és assumit per l’Ajuntament.

És un programa que per a cada sortida manté uns 40-50 usuaris (total 250) i que proposa una posada en marxa de l’activitat física, de la millora de la salut, de relació i d’activitat, i per tant, una millora de la qualitat de vida.

           

 

         

 

Publicat el 23 de gener de 2012