Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

#miramdonaLa visibilitat de les dones sempre és important i en tots els àmbits de la vida. Però, avui més que mai, pren especial importància aquesta posada en valor de la dona i, especialment, en l'àmbit laboral. És per aquest motiu que Arenys de Mar convertirà el mes de març en el mes de les dones a la vila, gràcies a la programació que s'ha preparat des d'Arenys.Org, a petició de la Regidoria d'Igualtat.

Sota el nom de #Mira'm! s'han programat un seguit d'activitats que tenen per objectiu posar en solfa el paper de la dona treballadora. El nom del projecte no és una casualitat, sinó que respon a la necessitat de mirar a les dones, de fer que deixin de ser invisibles i comencin a ser valorades de manera igualitària respecte als homes i, especialment, quan ens referim al món laboral. És a dir, “no només necessito que em vegis, necessito que em miris”. Aquestes activitats estan adreçades a la població en general i s'han dissenyat partint de la premissa que la igualtat s'ha de treballar de manera transversal, tant pel que fa a l'edat com als diferents col·lectius. I per primera vegada, es fa especial atenció als infants i els joves, perquè ells són el futur i, per tant, l'esperança d'assolir una societat plenament igualitària.

El projecte es posa en marxa amb la intenció de tenir continuïtat al llarg dels anys i d'incidir a les escoles i els centres de secundària de manera que les activitats s'hi arrelin.

Activitats concretes

  • Dia Internacional de la Dona Treballadora. El 8 de març, a les 12.30 h, es farà lectura del manifest i es presentarà el treball que es farà enguany amb la col·laboració de les escoles per difondre aquesta campanya.
  • “Jo de gran vull ser…” Amb aquest nom es presenta un treball adreçat a les escoles arenyenques i en concret a l'alumnat de 4rt de primària entorn a les professions i si aquestes es conceben de manera diferent depenent del sexe de qui les hagi de desenvolupar. Cada nen rebrà un full dividit en dues parts: en la primera haurà de dibuixar què vol ser de gran i, en la segona, què voldria ser si fos del sexe contrari. Els dibuixos d'aquesta activitat s'exposaran del 16 al 29 de març a la Sala de Bótes del Calisay.
  • #miramdona Aquest és el títol del primer concurs de fotografia a través d'Instagram adreçat als joves d'entre 14 i 19 anys. Una activitat que neix amb la voluntat de consolidar-se al llarg dels anys i que servirà per triar la imatge del cartell del Dia Internacional de les Dones a Arenys de l'any vinent. Les imatges que es facin amb aquesta etiqueta han de donar una visió de la dona treballadora i seran recollides a través del web de l'Ajuntament. Teniu les bases del concurs aquí.
  • Treballant en igualtat. Així es presenta una xerrada que té per objectiu apropar-nos a la realitat que viuen les dones treballadores. També ens servirà per conèixer i compartir experiències positives en matèria d'igualtat i en temes tan importants per a les dones treballadores com la conciliació laboral. Serà el 14 de març, a les 7 de la tarda, A la Sala Noble del C.C. Calisay.
  • Un món d'homes amb ulls de dona. Aquest és el nom de la taula rodona en la que coneixerem com és el dia a dia de dones que treballen en àmbits que majoritàriament han estat ocupats per dones. Així podrem escoltar el testimoni de dones. Tindrà lloc el dissabte 11 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Sala Noble del C.C. Calisay.
  • “Si jo fos…” És el títol de l'audiovisual que es presentarà l'11 d'abril durant la taula rodona del mateix dissabte i que servirà per il·lustrar i donar el tret de sortida a l'acte. Hi podrem veure i escoltar infants, joves i adults de tres generacions diferents explicant com es voldrien veure, com es veuen i com s'han vist en el món laboral, i en què canviaria aquesta visió si haguessin estat del sexe oposat.

Informació relacionada
Dilluns, 16 de març de 2015
a càrrec de Lourdes Cazorla
Dilluns, 16 de març de 2015
Dia Internacional de les Dones
Dissabte, 14 de març de 2015
Emmarcada en el projecte Mira'm de la Regidoria d'Igualtat
Dissabte, 14 de març de 2015
a càrrec de Marisa Barbas
Dissabte, 7 de març de 2015
Taller vivencial. Aprofundir en les relacions afectives de parella. Apoderament i construcció d'un futur més segur
Dijous, 5 de març de 2015
a càrrec de Maribel Illescas
Publicat el 23 de febrer de 2015