Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

oli usatL'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració de la Fundació El Maresme, posa a disposició de tota la ciutadania la possibilitat de reciclar l'oli usat que generem a casa.

Des de l'Ajuntament us proporcionem un embut de plàstic especialment dissenyat per roscar-se a les ampolles de plàstic buides i facilitar la tasca de reciclar l'oli de cuina. El podeu sol·licitar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o a la Regidoria de Medi Ambient.

Com hem de reciclar l'oli?

Cal introduir l'oli que generem a la cuina (ja sigui el que ens queda a la paella després d'haver cuinat o el de les llaunes de conserva) en una envàs de plàstic buit (ampolles o garrafes), quan aquest ja estigui fred, amb l'ajuda de l'embut que us proporciona l'Ajuntament i que s'acopla a la rosca dels envasos per falicitar-ne el procés. Quan l'ampolla estigui plena cal tancar-la bé i dipositar-la a l'interior d'algun dels punts de recollida que trobareu als següents emplaçaments:

- Escola Joan Maragall
- Escola Sinera
- Col·legi La Presentació
- Mercat Municipal
- Centre Cultural Calisay

Els recipients d'oli usat es podran continuar portant, igualment, a la deixalleria mòbil i a la deixalleria mancomunada d'Arenys de Mar.

Per què no hem de llençar mai l'oli a l'aigüera?
Un litre d'oli pot contaminar un milió de litres d'aigua! A més, perjudica la fauna i la flora dels nostres rius, mars i aqüífers. També deteriora les canonades i produeix males olors, i dificulta la tasca de la depuradora.

Amb un petit gest millorem la nostra societat
Participant en el reciclatge de l'oli podem obtenir biodièsel, que contamina un 10% menys que el gasoil, i representa una energia alternativa que disminueix la dependència dels combustibles fòssils. També es poden fer sabons, adobs orgànics, lubrificants, ciris, pintures o vernissos.

I el que és més important: contribuïm a una labor social, ja que el reciclatge de l'oli genera llocs de treball per a persones amb necessitats especials, com passa amb La Fundació El Maresme, la qual promou la integració social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca i de les seves famílies.

Publicat el 6 de juny de 2016