Els corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) són aus estretament lligades al mar, de dimensions mitjanes, plomatge normalment enfosquit, membranes interdigitals i de bec llarg i estret. Son piscívores, s'alimenten bàsicament de peixos que capturen bussejant a prop del litoral, a vegades capbussant-se fins a 30 metres de fondària. Solen establir-se als illots rocallosos o penya-segats.
És una espècie protegida i, per tant, és objecte de mesures de conservació especials. Trobaríem aquesta au distribuïda per tot el Mediterrani, el Mar Negre i l’Atlàntic Nord, des de Noruega fins al Nord d’Àfrica. A Catalunya concretament en podríem veure alguns exemplars a la Costa Brava.
A Arenys som privilegiats i també els podem observar, especialment de juny a novembre. Els podem veure a la platja del Cavaió, a les petites roques prèvies al port, a les Roques d’en Lluc, però especialment a la platja de la Musclera, a la zona de l’antic espigó que franqueja amb Caldes d’Estrac.
Per poder seguir gaudint de la seva presència i protegir-los, des de l'àrea de Medi Ambient s’ha abalisat amb boies aquesta darrera zona amb el doble objectiu d’informar als banyistes del perill de bany a aquestes roques, així com per facilitar i respectar el descans d’aquestes aus. Com a mesura addicional, s’hi instal·larà un plafó informatiu sobre aquesta espècie.
Els arenyencs i arenyenques podem ajudar l’espècie tot respectant el seu entorn, evitant entrar en contacte amb aquestes zones de descans i no pescant-hi, així com mantenir el litoral net i lliure de residus -especialment de plàstics i xarxes-.
Si desitgeu més informació sobre aquestes aus, està previst que el biòleg Enric Badosa ofereixi una xerrada el dilluns 27 d’agost, a les 7 de la tarda, a l'espai de la Biblioplatja, situada a la platja de la Picòrdia.