Ajuntament d'Arenys de Mar

Sant Jordi 2020>Idees i recursos per al guarniment de balcons Sant Jordi 2020
SANT JORDI 2020
Us proposem un conjunt d'idees per ajudar-vos en la vostra acció de guarnir el balcó
  • Un balcó ple de roses de Sant Jordi!

    Si teniu idea de decorar el vostre balcó o finestra amb la flor per excel·lència de Sant Jordi, aquí us deixem algunes idees per inspirar-vos a fer les vostres roses. Recordeu que un dels objectius del concurs és aconseguir un balcó guarnit amb material que ja tingueu a casa. Continua essent indispensable allò que fa dies que diem: #JoEmQuedoACasa. 

    https://www.pinterest.at/pin/47217496063658678/Si us agrada fer manualitats, ja sabeu que el Pinterest és una gran font d'inspiració. Per començar, si el que voleu és fer servir oueres, us recomanem aquesta, aquesta, aquesta altra i encara una altra més. Però navegueu i exploreu! Imaginació al poder!

    Les roses amb càpsules de cafè també són una gran opció: aquí hi teniu un exemple, o un altre i encara un altre. Amb un material similar, podeu fer roses amb xapes: així o així. I si no teniu xapes, potser teniu a casa llaunes, que també poden convertir-se en unes roses fantàstiques. Fixeu-vos quines roses fetes amb llaunes que teniu en aquests enllaços: per fer una rosa amb test inclòs, una que ensenyi el color metàl·lic de la llauna, o una de més petitona.

    El que de ben segur que teniu a casa són ampolles de plàstic. Si en teniu de color vermell, segur que serà molt efectiu, però amb plàstic transparent també es pot fer una bonica rosa de Sant Jordi. Aquí hi teniu una altra idea, i si preferiu els tutorials del Youtube, en aquest vídeo us ensenyen a fer-les pas a pas.https://www.pinterest.es/pin/537687643002390110/

    I un altre material que segur que teniu a casa és el paper. Fer roses de paper serà una de les millors opcions que tindreu, hi ha moltíssimes idees i segons el paper de què disposeu podreu fer unes creacions o altres.  Aquí hi teniu un tutorial de Youtube que us ensenyarà pas a pas com fer aquestes roses. També us proposem dues pàgines de manualitats per si preferiu llegir les instruccions en lloc de veure-les en vídeo. Aquí ens ensenyen a fer roses de cartolina, i en aquesta altra pàgina hi ha un munt d'idees fàcils per fer roses i altres flors de paper amb els més petits de la casa. Si decidiu seguir amb el paper, i teniu un balcó ben gros, la mateixa pàgina ens proposa com fer flors de paper gegants.

    https://www.pinterest.es/Pedrapapetisora/papiroflors/

    Sou més aviat d'origami? De tutorials de YouTube i paper de diari? Al Pinterest, de nou, hi teniu un munt d'idees per fer roses amb paper de diari. Les tres que us proposem són aquesta, aquesta altra i una última més. I només si teniu material a casa per fer manualitats -perquè no podem sortir a comprar res!- hi ha la possibilitat, per exemple, de fer roses amb goma eva: aquesta la podeu aprendre a fer al youtube, i si no, al Pinterest: una, dues i tres.

    Per últim, si el que voleu no és fer flors, sinó estampar-les en alguna superfície, us proposem que ho proveu amb api o amb carxofes. La fracció orgànica també participa al concurs!




    Dracs que okupen els balcons d'Arenys de Mar

    https://centresimplicats.blogspot.com/2017/04/implicat-amb-el-drac-de-paper.html

    I què seria d'un Sant Jordi sense un drac? Voleu dracs al vostre balcó? Segur que teniu molts materials a casa per donar vida al drac de Sant Jordi, que pot ser ferotge, però també divertiti, espavilat, bo i carinyós. Tot depèn del que tingueu ganes de crear!

    En aquest web us ensenyen a fer un drac que podrà, fins i tot, escupir foc per la boca. Només cal que guardeu els cartrons del paper de vàter! I en aquesta altra, com fer-lo amb oueres.

    I si voleu inspiració, l'Escola Àngel Guimerà de Balaguer va arribar a fer aquest preciós drac amb paper.





    Balcons convertits en castells

    Que voleu convertir el vostre balcó en un castell?
    L'equip de Totnens us explica com fer-ho!

    https://totnens.cat/els-projectes-destudi-kraft-el-castell-de-sant-jordi/

    Aquest recull, que ha compilat l'Isabel Romano -gràcies!-, està creat només per ajudar-vos en la primera fase de qualsevol creació artística: la inspiració!!! Animeu-vos a decorar el vostre balcó, la vostra finestra, el vostre portal... Sant Jordi s'ho mereix!!! I recordeu que #JoEmQuedoACasa, però sobretot, que #EnsEnSortirem.