Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
#FAQS Preguntes i respostes de platges #FASE1

platges d'arenysAquest dilluns la regió sanitària de l'Àrea Metropolitana Nord, dins de la qual es troba Arenys de Mar, entra a l'anomenada FASE 1 de la transició cap una nova normalitat on s'anuncia que hi podem estar, en principi, durant 14 dies, és a dir, fins el 7 de juny.

A continuació es resolen alguns dels principals dubtes que poden sorgir en relació a l'ús de les platges d'Arenys durant aquesta fase. S'han pres com a referència diversa documentació del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), de la Generalitat de Catalunya i del Ministerio de Sanidad.

La Generalitat té creada aquesta pàgina informativa sobre la Fase 1 o Fase inicial. Aquestes normes poden patir modificacions els propers dies.. Per tant, cal prendre les següents respostes amb certa precaució.
Actualització de 24 de maig de 2020.

  • Quines són les platges d'Arenys de Mar?
    Arenys de Mar té tres platges principals, de ponent a llevant són: platja de la Musclera, platja de la Picòrdia o primera platja, i platja del Cavaió o tercera platja. Actualment, ha desaparegut pràcticament la platja de les Roques d'en Lluc.
    Aquestes platges configuren el principal espai natural de proximitat de la vila.
    Cal destacar que les platges del Cavaió i de la Picòrdia tenen camins a la part posterior de la platja i també a tocar de les desembocadures de rials i rieres, aptes per al passeig o per fer-hi esport (córrer, anar en bici). També la Musclera disposa d´un camí i passeig a la part del rera-platja.
  • Estan obertes les platges d'Arenys?
    Sí, les platges d'Arenys de Mar estan obertes. Amb les limitacions d'ús, horaris i mesures de seguretat que es detallen a les següents preguntes.
  • Puc anar a les platges d'Arenys a passejar?
    Sí, es pot passejar individualment o acompanyat d'una persona amb qui es conviu al domicili o de la persona cuidadora en el cas de les persones que ho necessitin. I s'ha de fer sempre a una distància màxima d'1 quilòmetre del domicili habitual. S'han de respectar les distàncies de seguretat i les franges horàries permeses.  
  • Puc anar a les platges d'Arenys a fer activitat esportiva individual?
    Sí, es pot fer pràctica esportiva individual (per exemple, córrer, anar en bicicleta, anar en patins). L'exercici físic s´ha de fer de forma individual. En el cas de persones que ho necessitin, poden sortir acompanyades de la persona que les cuida. S'han de respectar les distàncies de seguretat i les franges horàries permeses.
  • Puc pescar a les platges d'Arenys?
    L'horari de pesca a Arenys és de 22h a 08h en el període comprés entre el 15 de maig i el 15 de setembre, llevat dels concursos o de les activitats degudament autoritzades.

    L’activitat de pesca esportiva i recreativa als trams del litoral d’Arenys de Mar està prohibida a tot el camí de Mar, a l’espigó de la Musclera i als espigons del Port. Només es permet a trams concrets de les platges de la Musclera, de la Picòrdia i del Cavaió.

    S’ha de disposar de l’autorització corresponent de la Direcció General de Pesca i d’Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya.

    La pesca esportiva i recreativa està permesa durant la fase 1 del desconfinament, sempre i quan es compleixin les següents condicions:
    • S’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre persona i persona i també les mesures higièniques i de prevenció que determini les administracions sanitàries:

      o     Quan no sigui possible el manteniment de la distància de seguretat establerta (2 metres entre persona i persona), serà obligatori l’ús de la mascareta.

      o     No es compartiran utensilis de pesca ni utillatge de menjar o beguda.

      o     S’haurà de netejar i desinfectar el vestuari després del seu ús d’acord amb allò que preveu la normativa sanitària.

      o     S’hauran de netejar i desinfectar els utensilis de pesca que s’hagin emprat.

  • Puc banyar-me a les platges d'Arenys?
    La normativa estatal no preveu específicament ni restringeix l'activitat esportiva en el medi aquàtic, dins de la qual hi hauria el bany. La recomanació de Protecció Civil de la Generalitat és no banyar-se de moment, per tant recomanem que no ens banyem i que esperem uns dies més fins a la fase en la que sí que estarà permès el bany a mar, que serà la fase 2.
  • Puc estendre la tovallola i prendre el sol a les platges d'Arenys?
    De moment, no ho podem fer. Només podem anar a la platja a passejar o a fer pràctica esportiva individual, però no ens hi podem parar ni estar, hi hem de transitar només.  
  • Si sóc esportista aquàtic federat, puc entrar a l¡aigua de les platges d'Arenys a fer activitat esportiva individual?
    Els esportistes federats poden accedir al mar de manera individual per a la pràctica esportiva, en horari de 6 a 10 i de 20 a 23 hores.
    Per tal d'acreditar que estan federades, les persones que vulguin entrenar-se al mar han de tenir vigent la llicència esportiva.
    No es permet la presència d´entrenadors ni d´un altre tipus de personal auxiliar.
    En la modalitat d´esport adaptat o de caràcter paralímpic, poden anar acompanyats d'un altre esportista.
    En tot cas, s'apliquen les mesures que es consideren oportunes per garantir la higiene personal.
  • Puc fer servir el cotxe, la furgoneta, la moto o qualsevol altra vehicle per desplaçar-me fins a les platges d'Arenys?
    No, en general està expressament prohibit fer servir vehicles o transport públic per desplaçar-se per fer esport individual o passejar, sigui quin sigui el lloc. Per tant, i en el cas concret de les platges d'Arenys, no ens hi podem acostar en vehicle particular.
  • Puc fer servir les taules de pícnic de les platges d'Arenys?
    No, les zones de pícnic de les platges estan tancades i no es poden fer servir perquè les superfícies poden estar contaminades.
  • Puc fer servir els bancs de les platges d'Arenys?
    No, perquè les superfícies poden estar contaminades.
  • Puc fer servir els elements de jocs infantils de les platges d'Arenys?
    No, les zones de jocs infantils de les platges del Cavaió i de la Picòrdia estan tancades i no es poden fer servir, perquè les superfícies poden estar contaminades.
  • Puc fer servir els elements esportius de les platges d'Arenys?
    No, els elements esportius que tenim a les platges del Cavaió i de la Picòrdia no es poden utilitzar, perquè les superfícies poden estar contaminades. Tampoc podem fer servir els elements esportius del Camí de Mar.
  • Puc fer servir les fonts públiques de les platges d'Arenys per beure?
    És important no fer servir les fonts públiques ni per beure directament ni per omplir ampolles mentre duri l'estat d´alarma actual. L'aigua de les fonts és perfectament segura, però les aixetes de les fonts poden esdevenir un punt de risc per al contagi de la Covid-19 atès que són instal·lacions on existeix un contacte més gran amb les mans o la boca i perquè moltes persones en poden fer ús.
    • En el cas que sigui estrictament necessari l'ús, cal tenir en compte les mesures de protecció següents:
      • Netejar-se les mans abans i després de tocar l´aixeta.
      • Evitar que la boca toqui l'aixeta de la font.
      • En el cas d'omplir ampolles, aquestes ampolles no han de tocar l´aixeta de la font.
  • Puc fer servir les dutxes i els rentapeus de les platges d'Arenys?
    No, però en qualsevol cas, estan fora de servei. No es podran fer servir fins que no comenci la temporada de banys.
  • Puc utilitzar els lavabos públics de les platges d'Arenys?
    Fins que no comenci la temporada de banys no els instal·larem a les platges.
  • Puc anar a les guinguetes de les platges d'Arenys?
    Fins que no comenci la temporada de banys no s'instal·laran les guinguetes (xiringuitos) de les platges del Cavaió i de la Musclera.
  • El servei de neteja i manteniment de les platges està operatiu?
    Sí, aquest servei està operatiu tot l'any, més enllà de la temporada de banys. En aquests moments, es treballa en el règim de temporada mitja, preparant les sorres per quan comenci la temporada alta o de banys. Aquest servei també garanteix la neteja dels passeigs de les platges i el buidatge periòdic de les papereres.
  • El servei de vigilància, salvament i socorrisme està operatiu?
    No, aquest servei és exclusiu de la temporada de banys, i no està previst que comenci fins el cap de setmana anterior a Sant Joan, com cada any.
  • La zona de bany de les platges d'Arenys està delimitada i protegida?
    No, per què no ha començat la temporada de banys. Les boies de color groc que delimiten l'àmbit de la zona protegida per al bany només s'instal·len per a la temporada de banys.
Informació relacionada
Dimarts, 13 de desembre de 2022
a càrrec d'Enric Benavent Vallès, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull
Diumenge, 9 de maig de 2021
Recollida de residus
Publicat el 24 de maig de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^