Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Acte joves migrantsEl Centre Estela Nova i l'Ajuntament d'Arenys posen en marxa el projecte "Pont+18" per donar cobertura residencial i noves oportunitats als joves migrats sols quan arriben als 18 anys i deixen la tutela pública i queden en una situació administrativa que no sempre els permet disposar de llar, ni accés al món laboral.

El projecte dona  un paper destacat  a la participació activa dels mentors, veïns i veïnes d'Arenys de Mar, que ja han participat en el Programa pilot de mentoria engegat per la Generalitat de la Catalunya. 

El programa "Pont+18" proposa trobar famílies acollidores pels joves que ja han d'abandonar el centre arenyenc i fer possible que amb un entorn acompanyat i mesos de convivència puguin fer amb garanties d'èxit la seva emancipació. Un dels reptes és evitar les situacions de sensellarisme i exclusió social que s'estan detectant en casos dels menors que han estat tutelats i queden sense suport al passar a ser adults.

Estada Pont+18

La finalitat del projecte és generar una xarxa residencial alternativa per a joves extutelats generant espais de solidaritat ciutadana i integració social. S'espera que un cop finalitzat l'estada Pont, gràcies al marc de seguretat ofert - l'estabilitat d'una llar i d´un entorn acollidor i sensible a les seves necessitats- i l'acompanyament professional ofert, el jove hagi generat una xarxa vincular més extensa, tant amb serveis de l'administració com entitats o associacions ciutadanes, i en l'àmbit informal, coneixent el territori i generant vincles relacionals amb la població autòctona.

Durant aquest temps el noi a més haurà augmentat les seves competències lingüístiques i generar recursos propis de sosteniment econòmic - amb la cerca activa de feina i/o la tramitació d'altres ajuts econòmics.

El projecte s'inicia amb una primera fase de divulgació dels seus objectius i la cerca d'unitats acollidores, persones o famílies que vulguin implicar-se en aquesta opció. El contacte de referència és a través del correu electrònic alcaldia@arenysdemar.cat 

Tot aquest procés tindrà l'acompanyament d'Intress, l'entitat que gestiona el Centre Estela Nova, i altres recursos del Consell Comarcal i la Generalitat. 

Publicat el 10 de setembre de 2020