Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Serveis Socials al XifreAquest  mes de setembre s'ha incorporat a l´equip dels Serveis Socials municipals una treballadora familiar contractada temporalment per portar a terme el projecte “Voluntariat de suport a la gent gran amb un/una treballador/a familiar”; proposta guanyadora del Pressupost participatiu 2020.

Tasques de la nova treballadora

Durant el confinament obligatori decretat per la COVID-19, els serveis socials van contactar telefònicament amb persones del municipi majors de 75 anys que vivien soles per saber com passaven el confinament i oferir-los ajut en cas de no disposar de suficient xarxa de suport. La nova treballadora familiar, des d'inicis de setembre, ha pogut realitzar 70 visites domiciliàries a persones que aleshores no es van poder localitzar. L'objectiu és saber com estan, com van passar el confinament i facilitar-los el contacte de serveis municipals per tenir-lo en cas de produir-se un rebrot de pandèmia o altra situació de necessitat.

En el marc d'aquest projecte també s'estan realitzant visites concertades a domicili per identificar necessitats, detectar perfils fràgils o respondre a demandes relacionades amb recursos socials per a la gent gran com ara el servei de teleassistència, l'adquisició de petites ajudes tècniques per a la llar, etc.  

Paral·lelament, aquesta treballadora familiar està portant a terme acompanyaments a persones grans que no disposen d´ajuda per a la realització de tràmits o gestions fora del domicili. Alhora, dos dies a la setmana, acudeix a la residència municipal on dóna suport a familiars que van a visitar els seus familiars residents.

Aquesta professional treballa a les dependències de serveis socials i està en contacte i coordinació amb altres serveis i departaments com l'Àrea Bàsica de Salut, la regidoria de gent gran i el projecte Radars.

Visita als nous espais de l'edifici Xifré

Ahir de l'alcaldessa Annabel Moreno amb el regidor d'Acció social,  Josep Anton López , van visitar la nova ubicació dels Serveis socials municipals a la segona planta de l'edifici Xifré. Els nous espais milloren l'espai de treball i d'atenció a les persones usuàries. L'alcaldessa, r, en nom de la corporació i tota la vila,  va agraïr a tot l'equip tècnic i administratiu l'esforç i la dedicació professional, encara més intensa, que manté arran de la Covid-19.

Publicat el 9 d'octubre de 2020