Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
També podran beneficiar-se els treballadors autònoms

Des de l'1 octubre, a fi de continuar ampliant les mesures d'acompanyament i protegir a aquelles persones que, a conseqüència de la pandèmia provocada pel COVID-19, es trobin ensituació de vulnerabilitat, existeix un nou supòsit per a accedir a la condició de consumidor vulnerable i, amb això, donar accés a aquestes persones al bo social elèctric.

La principal novetat d'aquest nou supòsit és que n'hi ha prou amb una declaració responsable del titular per a accedir a la prestació. Això facilita que totes les llars que ho necessitin puguin disposar del bo social de manera immediata. La mesura es prolongarà fins al 30 de juny de 2021. Llavors, el Govern disposarà de les dades de renda corresponents a 2020 i no serà necessària la declaració responsable, podent els usuaris accedir al bo social en els supòsits que ja existeixen.

Seran considerats consumidor vulnerable, condició que dóna accés a un descompte directe en el rebut de la llum del 25%, aquelles llars on algun dels membres compleixi amb els següents requisits: Trobar-se en situació de desocupació, estar en un Expedient Temporal de regulació d'Ocupació, o haver vist reduïda la seva jornada laboral per motiu de cures. També en cas de tenir que afrontar altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua substancial d'ingressos, en cas de ser empresari.

Aquest supòsit substitueix i amplia la mesura que, amb caràcter excepcional, permetia sol·licitar el bo social com a consumidor vulnerable als treballadors autònoms que haguessin cessat la seva activitat en una data posterior al 14 de març, quan va entrar en vigor el Reial decret pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

També podran beneficiar-se els treballadors autònoms que, després de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, van veure reduïda la seva facturació del mes anterior al que se sol·licita el bo social en, almenys, un 75 per cent en relació amb la mitjana de facturació del semestre anterior.

Les persones que compleixin les condicions per a acollir-se al bo social hauran de presentar una declaració responsable -inclosa en el model de sol·licitud- en el qual manifestin la seva situació, o la d'algun membre de la seva unitat familiar, i els ingressos de la unitat familiar. En tot cas, el dret a percebre el bo social, en els termes d'aquest nou supòsit, s'extingirà el 30 de juny de 2021, encara que podrà passar a beneficiar-se d'altres supòsits del bo social si compleix amb els requisits necessaris.

Publicat el 18 de novembre de 2020