Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Consells per la gestió emocional durant la pandèmia

Casa de la VilaJa portem molts mesos de pandèmia. Mesos de restriccions que van i venen, de canvi de costums, d´incerteses, neguits i pors. Per tot plegat, i per no tenir clar quan acabarà, bona part de la població ha patit, pateix o patirà problemes emocionals. És per això que cal cuidar aquest aspecte, per poder encarar amb estabilitat i serenor els mesos que vindran. A continuació, des del Servei Psicològic municipal s'exposen una sèrie de pautes bàsiques que poden ajudar en aquest sentit.

Per començar, cal evitar un excés d´informació. És convenient estar al dia del que passa, de l´estat de la pandèmia i les restriccions, però en mirar, escoltar o llegir un cop al dia les notícies és més que suficient. A la societat actual rebem molts inputs, sobretot degut a l´ús extensiu de les xarxes socials i els telèfons intel·ligents. En la situació actual, la majoria d´aquests inputs són negatius i catastrofistes. Per aquest motiu, és convenient no passar-se més temps del degut rebent informació sobre la Covid, i que aquest tema no monopolitzi les converses amb els vostres.

D´altra banda, cal centrar-se en allò que depèn de nosaltres i no capficar-nos en coses que no podem controlar. Sempre hi ha gent que no fa cas de les mesures, però centrar-nos en això no farà més que crear frustració i impotència. El que depèn d´un mateix és seguir les indicacions (distància-mans-mascareta) i assumir la pròpia responsabilitat. De la mateixa manera, és convenient valorar el que un pot fer i no pas el que li és prohibit. Per exemple: si no podem anar a visitar un familiar, podem fer una videotrucada. O si no podem anar al gimnàs, podem fer exercici a casa.

El tercer consell consisteix en mirar d´extreure aspectes positius de la situació actual. Encara que sembli difícil, de tota experiència en podem aprendre coses, i aquesta no és una excepció. Un exemple: abans del confinament de març, molts de nosaltres no havíem fet mai una videotrucada.

Actualment, en canvi, dominem vàries aplicacions amb aquesta finalitat, i possiblement hem descobert noves possibilitats tant a nivell personal com professional. Segur que cadascú haurà après alguna cosa durant aquests darrers mesos, cal reflexionar-hi i posar-ho en valor. El dedicar una estona diària en pensar en aspectes positius ens ajudarà a reduiïr l´angoixa o tristesa i encarar el futur amb més esperança.

Per últim, és probable que, malgrat seguir fil per randa les pautes anteriors, l´ansietat segueixi en nosaltres. En aquest cas, cal aplicar altres eines. En aquest sentit recomano la pàgina web (i aplicació mòbil) del Departament de Salut de la Generalitat; gestioemocional.cat. Un cop dins, resulta especialment útil l´apartat “eines” dins la secció de “recursos per a la gestió emocional”. Hi trobareu un ampli llistat d´estratègies de respiració, relaxació, atenció plena o distracció, que us poden ajudar a reduir el malestar emocional.

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 9 de desembre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^