Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer

Mesudres a partir del 8El Procicat ha anunciat aquest migdia noves mesures, que entraran en vigor dilluns i tindran una vigència de dues setmanes. Un dels canvis afecta la mobilitat ordinària de la ciutadania: es passarà del confinament municipal al confinament comarcal. Aquest confinament comarcal és per a tot el territori, sense excepcions.

Una hora més per franja a la restauració

Entraran en vigor "tímides correccions", segons ha dit el secretari general de Salut, Marc Ramentol. A la restauració es mantenen les franges d'esmorzar i de dinar, però s'amplien una hora. 

Una altra novetat és en l'àmbit cultural i afecta les llibreries: s'incorporen al llistat d'equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat.

Extraescolars de música i dansa

En l'àmbit educatiu s'introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris.  També en les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades, pel que fa a les extraescolars. Són escoles que fan preparació per a l'accés a la formació reglada i tenen una certificació específica del Departament d'Educació. 

En l'esport es permeten les competicions donen accés a les competicions estatals o professionals ja autoritzades prèviament. Els gimnasos poden tornar a obrir, amb les restriccions que ja havien tingut.

No és moment de relaxar

Abans d'anunciar les noves mesures que entraran en vigor dilluns, Salut ha remarcat que aquest dijous les dades publicades pel Departament de Salut mostren una "primera davallada significativa de pacients ingressats en UCI".

Aquest fet, conjuntament amb la davallada de l'ocupació hospitalària que es manté des de fa uns dies, "fa pensar", ha dit, "que estem començant a deixar enrere el pic de pressió assistencial d'aquesta tercera onada".

A més, fa gairebé tres setmanes que el ritme de contagis va disminuint. El secretari general de Salut, ha assegurat que encara "no és moment de relaxar les grans mesures que ens estant ajudant a controlar l'evolució de l'epidèmia".

A més, ha volgut recordar que hi ha "tres grans amenaces" sobre l'evolució de la pandèmia: les noves variants del coronavirus, més contagioses; la pressió que encara pateix el sistema de salut, que obliga a desprogramar intervencions; i la disminució de les dosis promeses de vacunes, que alenteixen el ritme de vacunació.

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 4 de febrer de 2021