Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Sant Roc retorna amb la Dansa, la Nocturna, la Pesta i un acte per celebrar ser Festa Patrimonial d'Interès Nacional

sant roc 21Sant Roc recuperarà enguany el conjunt d'activitats que s'apleguen a l'entorn de la celebració del Vot de Vila. Després de la suspensió d'actes de l'estiu passat per la pandèmia de coronavirus, enguany es recuperarà, del 14 al 16 d'agost, la cercavila nocturna de Gegants, la recreació de la Pesta i la ballada de la Dansa d'Arenys en un espai delimitat, al pati de l'escola Joan Maragall (accés pel pati del Xifré), amb reserva previa de localitats. El preludi de la festa serà, la nit del 13 d'agost, amb un acte organitzat pel Patronat de Sant Roc, al pati del Centre Cultural Calisay, per celebrar que la festa de Sant Roc ha estat declarada Patrimoni d'Interès Nacional.

El Govern de la Generalitat va  declarar, fa unes setmanes, la Festa de Sant Roc d'Arenys de Mar com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional, el grau més alt de protecció del patrimoni immaterial de la cultura popular i tradicional catalana. El 13 d'agost es farà el liurament del diploma de reconeixement per part del Departament de Cultura en un acte que donarà una visió global del conjunt d'activitats i celebracions que s'agrupen a l'entorn de la Festa de Sant Roc.

Enguany, la Nocturna de gegants i una representació estàtica de La Pesta se celebraran al pati de l'escola Joan Maragall (accés pel pati del Xifré). La representació de La Pesta serà en un format molt més  reduït però tots els punts principals de la història, que es recreen pels carrers d'Arenys, quedaran recollits a la representació. El capvespre de Sant Roc, el mateix espai, acollirà la ballada de la Dansa d'Arenys. Aquests actes tenen l'aforament limitat i cal fer la reserva prèvia d'entrada que serà gratuïta.

El programa de festes inclou la cercavila dels Macips i tots els actes de la diada de Sant Roc i preveu altres activitats com la cantada d'havaneres o la programació pròpia de l'Ateneu Arenyenc que, enguany, apart dels actes esportius inclou la presentació del llibre "La Ira de Déu", de Francesc Forn, novel·la ambientada als episodis de pesta bubònica del segle XVII.

Les reserves d'entrades online i també a l'Oficina de Turisme

Les entrades per poder assistir als actes amb aforament limitat es podran adquirir on-line a partir de la mitjanit del 9 al 10 d'agost. Aquests actes són l'Acte de reconeixement de la festa de Sant Roc, les havaneres, la Nocturna, la Pesta i la Dansa d'Arenys. La reserva s'ha de fer des del web del Teatre Principal i, inicialment, només s'obrirà un torn de representació de la Nocturna i la Pesta, però si s'esgoten les entrades es previst que s'obri una segona representació.

Com ja es va fer per Sant Zenon, qui tingui problemes d'accés digital, també es podrà fer la reserva i recollir entrades de forma presencial a l'Oficina de Turisme, durant els horaris de 10 a 14h, de dimarts a diumenge.

El programa de festes es pot consultar a l'Agenda municipal i de forma específica a Sant Roc 21 . També utilitzant l'app ArenysAPProp i en l'edició en suport paper (veure PDF) es podrà trobar i recollir a tots els centres municipals i alguns comerços (fleques.-..) a partir del dia 9 d'agost. 

Afectacions de trànsit a la via pública:

La Policia local comunica que el dia 14 d’agost , entre les 21.30 i les 24 hores quedaran tallats al trànsit de vehicles al carrer Església. I el dia 16, Sant Roc, entre les 18 h i les 20 h quedarà tallats al trànsit de vehicles la riera del Bisbe Pol entre la rotonda del carrer de l'Olivar i la carretera N-II,  i per tant l'accés als carrers: Església, Margarides, Andreu Guri, Bisbe Català i  Rial Clavella.   

Fitxer Acrobat-PDF de (7.94MB)

Fitxer: SantRoc2021.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 28
Mida: 7.94 MB

Informació relacionada
Dilluns, 16 d'agost de 2021
Dilluns, 16 d'agost de 2021
Acompanyament d'autoritats a ofici
Dilluns, 16 d'agost de 2021
Amb el mestre internacional: Joan Flubià Poyatos
Dilluns, 16 d'agost de 2021
Diumenge, 15 d'agost de 2021
Representació estàtica de La Pesta
Diumenge, 15 d'agost de 2021
Representació estàtica de La Pesta
Diumenge, 15 d'agost de 2021
Jugadors de la divisió d'honor
Diumenge, 15 d'agost de 2021
Interclubs: Secció billar de l'Ateneu contra el Club de billar de Canet de Mar
Dissabte, 14 d'agost de 2021
La cercavila nocturna
Dissabte, 14 d'agost de 2021
amb el Pescadors de l'Escala
Dissabte, 14 d'agost de 2021
La cercavila nocturna
Divendres, 13 d'agost de 2021
Celebrem que la festa de Sant Roc ha estat declarada com a Patrimoni d'Interès Nacional
Divendres, 13 d'agost de 2021
L'epidèmia de pesta bubònica de 1650, la més terrorífica de la història moderna catalana. Novel·la ambientada a Arenys de Munt i Arenys de Mar.
Dijous, 24 de juny de 2021
Publicat el 5 d'agost de 2021
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^