Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Signatura pis social habitatgeL'alcaldessa, Annabel Moreno, ha signat, aquesta setmana, la compra d'un pis que es destinarà a reforçar el parc d'habitatge que disposa l'àrea d'Acció Social per atendre les necessitats habitacionals que gestionen els serveis socials.

L'habitatge de 72 metres quadrats està situatr al carrer d'Anselm Clavé i l'Ajuntament l'ha comprat per un import de 74.000 euros.

Actualment l'Ajuntament d'Arenys de Mar té cinc pisos en propietat per usos socials; quatre situats a les antigues cases dels mestres i aquest acabat d'adquirir. També es disposa de 9 pisos al Pla dels Frares que l'ajuntament té llogats a l'Agència Catalana de l'Habitatge i que gestiona, directament, Serveis socials.

Masoveria urbana

La Diputació de Barcelona està realitzant un estudi per valorar la viabilitat de rehabilitar a Arenys de Mar, una casa de cos de propietat municipal, per iniciar una experiència de masoveria urbana. L’estudi que, encara no s'ha presentat a l'Ajuntament, ha de plantejar quina és la millor rehabilitació i quina és la solució de gestió que es pot oferir a qui vulgui assumir la seva rehabilitació amb la contrapartida de fer-ne ús.

Ajudes socials pel lloguer

L'Ajuntament impulsa diverses mesures per poder acompanyar a les persones a l'accés de l'habitatge en un context d'increment continuat de preus dels lloguers. El Ple municipal va aprovar, el passat mes de maig, promoure la inclusió d'Arenys de Mar a la declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tens, segons la Llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d'habitatge.

El nou Pressupost municipal inclou una partida de subvencions per incentivar a les persones propietàries d’habitatges a cedir-los a la bossa de lloguer del Consell Comarcal del Maresme. D'aquesta mesura es fomenta la incorporació d'habitatges al mercat de lloguer amb renda limitada. 

L'Ajuntament d´Arenys de Mar manté un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per oferir una servei d'informació d'habitatge a Arenys de Mar. L'Oficina d'habitatge d'Arenys de Mar està oberta els dilluns de 9h. a 14h. i es troba ubicada a la segona planta de l'edifici Xifré.

Publicat el 29 de desembre de 2021