Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Render BibliotecaLa partida d'inversions del Pressupost municipal de 2022, aprovat el passat 30 de desembre, manté el mateix volum de despesa del pressupost de l'any anterior, si no es comptabilitza la partida destinada a la nova biblioteca.

El pressupost d'inversions d'enguany creix en més de 4.7M d'euros, per poder dotar i contractar l'obra de la nova biblioteca de les Clarisses, l'import que si destina, malgrat sigui el 90% del capítol, no ha afectat a les altres inversions previstes, ni la capacitat econòmica de les arques municipals (expedient). Qualsevol comparativa en percentatges queda desvirtuada per l'alt import d'aquesta partida. 

L'excepcionalitat i el volum del projecte de la nova biblioteca ha fet incrementar el pressupost municipal fins a superar els 23M d'euros i aquesta partida és la més gran de les inversions previstes els propers mesos. La regidora d'Hisenda va explicar al Ple com es preveu el finançament de l'obra i quines previsions s'han fet per aquesta tramitació 

El capítol d'inversions (capítol 6) preveu enguany un seguit d'inversions, algunes de menors i recorrents dels diversos departaments i àrees i d'altres de més importants.

Destaquen les sis actuacions triades als Pressupostos Participatius que enguany sumen un volum de 134.260 euros: 

  • Adaptació a 3 punts de la riera dels passos de vianants per a persones amb diversitat funcional
  • Adequació d'espai d'esport urbà amb la instal·lació de pistes 3x3 a la plaça de les Palmeres 
  • Insta·lació d'un punt d'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda i zona d'ombra a la platja del Cavaió (
  • Renovació dels equips informàtics i millora dels materials de l'Espai Jove 
  • Ampliació  de bancs a la part alta de la Riera, més còmodes per a persones grans 
  • Instal·lació d'un rocòdrom d'accés lliure al Parc dels Països Catalans

També hi ha prevista una inversió de 84.500 euros per l'adequació del Centre de Procés de Dades (CPD) municipal, per tal de garantir la seguretat de tots els equipaments informàtics i xarxes municipals que ja han rebut, aquest any passat, una inversió important després del ciberatac d'inicis de 2021. 

El pressupot també preveu la Instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics que tindran un cost de 55.970 euros, Una despesa que es preveu que rebi una subvenció del 50% d'aquesta inversió.

La resta d'inversions previstes pels propers mesos no queden reflectives en el pressupost i són pendents de la liquidació i la disponibilitat del romanent. Algunes d'aquestes actuacions encara s'han de consensuar, entre govern i oposició, però d'altres ja s'han anunciat com:

  • Nova entrada pel Fondo de les Creus de l’escola bressol Maricel
  • Rampa de l’escola dels Colors
  • Accessibilitat a l’Ajuntament
  • Accessibilitat en l’entrada del camp de futbol.

Respecte al finançament de l'obra de la nova biblioteca, la regidora d'Hisenda, Laia Martín, va explicar de forma detallada el pla de finançament previst per poder disposar de l'import necessari per contractar tota l'obra durant aquest any 2022. 

Publicat el 3 de gener de 2022