Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTíCIES

El servei de bany adaptat a les Platges d'Arenys ha incorporat un sistema de reserva que ha de facilitar la disponibilitat i accés de les persones que puguin fer-ne ús. Aquest sistema de reserva permet una millor planificació i disponibilitat del recurs. 

Aquest servei està destinat a persones amb diversitat funcional i persones amb mobilitat reduïda (gent gran, persones convalescents d'una operació...) i és un servei gratuït. El personal de Pro-activa ajudarà a l’entrada i la sortida de la cadira amfíbia, i també estarà atent al bany de la persona usuària. En tot cas, les persones usuàries hauran d’anar acompanyades d’una persona del seu entorn durant el bany.

Pel que fa al bany adaptat, aquest es fa emprant les cadires amfíbies que aporta el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges d'Arenys, a càrrec de l'empresa Pro-activa. En cas que sigui necessari, hi ha l'opció que el bany es faci amb el suport dels socorristes.

Per utilitzar les cadires amfíbies o demanar el suport al bany adaptat, les persones usuàries s’han de donar d’alta en aquest registre i sol·licitar el bany adaptat. D'aquesta manera es garanteix la disponibilitat del servei.

El Pla de gestió integral de les platges i del litoral d'Arenys de Mar, vigent des del 2014, preveu potenciar l’accessibilitat de les platges per a les persones amb mobilitat reduïda, tant pel que fa als accessos com pel que respecta als diversos espais d’interès de les platges.

En aquest sentit, les platges del Cavaió, de la Picòrdia i de la Musclera disposen, com a mínim, d'una zona de la platja en la qual es concentren tots aquells equipaments i elements que són necessaris per garantir l'accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, és a dir:

  • Estacionament reservat
  • Passera adaptada fins a escassos metres del bot de l'aigua
  • Sanitari públic adaptat
  • Dutxa amb accés adaptat
  • Lloc de socors amb accés adaptat, amb socorristes per donar suport al bany adaptat si escau
  • Cadira amfíbia per al bany adaptat
  • Línia de vida (línia de boies) per a l'orientació i el suport en el bany a dins de l'aigua

Més informació sobre l'accessibilitat a les Platges d'Arenys i normativa.

Publicat el 22 de juny de 2022