Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CRÒNICA DEL PLE, MOCIONS I PRECS I PREGUNTES
Crònica del Ple de juliol de 2022. Mocions i precs i preguntes

ple juliol

El Ple municipal es va reunir en sessió ordinària el 28 de juliol de 2022 (veure vídeo complet) d'acord amb el següent ordre del dia.

El Ple va aprovar per unanimitat el primer Pla Estratègic de Turisme d’Arenys de Mar. Un treball que s'ha realitzat els darrers mesos amb participació del mateix sector turístic i s'ha acompanyat d'una enquesta ciutadana. La regidora de Turisme, Ona Curto, va explicar que la nova estratègia turística estableix quatre línies de treball: Governança i Treball en Xarxa; Singularitat i Identitat; Segmentació i Especialització i, finalment, Competitivitat Turística.

A partir d’aquests eixos estratègics definits al Pla, s'estableixen fins a 71 accions agrupades en 12 projectes. El Pla serà vigent fins al 2027, tot i que està concebut com un document de línies estratègiques a curt i llarg termini, i amb revisions periòdiques per tal de mantenir-lo útil, vigent i actiu. 

També es va aprovar per unanimitat demanar un crèdit a través del Programa de crèdit local de la Diputació de Barcelona per a l'obra de la nova Casa de les Lletres. Aquest préstec serà de 2 milions d'euros, a interès zero i a retornar en deu anys, amb un any de carència. D'aquesta manera, ja queda cobert el total de l'import previst de l'obra de la nova biblioteca.

El Ple va aprovar així mateix la modificació de l'ordenança fiscal del servei de l'escola bressol per poder atendre i beneficiar-se de la gratuïtat del nivell d'infantil 2 (anys), que ha anunciat la Generalitat per al curs vinent. D'aquesta manera, es pot aplicar la gratuïtat. La taxa es manté en altres serveis com el menjador o les permanències.

I en l'àmbit urbanístic -però directament relacionat amb l'esport local- el Ple també va aprovar  per unanimitat el 'Projecte de substitució i reforç de la coberta inclinada del pavelló esportiu' (pav2). El projecte preveu diverses millores, com reforçar la coberta per poder suportar, en un futur, plaques fotovoltaiques. També preveu canvis de materials, i la disposició de l'entrada de la llum i la ventilació de la coberta. L'aprovació del projecte és un primer pas per poder plantejar la futura obra, un cop s'aconsegueixi el finançament necessari, que encara no s'ha cobert.

Des dels Serveis Econòmics es va fer la proposta i es va aprovar una nova modificació de crèdit del Pressupost municipal (es publicarà detallada properament). També es va aprovar l'adhesió a l'Acord marc de subministrament d'impressores del Consell Comarcal. És un conveni per quatre anys amb la possibilitat de dos més de pròrroga.

Mocions:

  •  Moció de la CUP perquè l'Ajuntament d'Arenys de Mar sigui part activa en diferents iniciatives antiracistes.(PRP 2022/645)

Precs i Preguntes

Precs i preguntes presentades pel grup municipal de Junts per Arenys-Junts per Catalunya:

Fitxer Acrobat-PDF de (83.32kB)

Fitxer: 2022_07_28_Preguntes_JUNTS_Ple.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 83.32 kB

Precs i preguntes presentades pel grup municipal socialista:

Fitxer Acrobat-PDF de (189.37kB)

Fitxer: preguntes_GMSocialista_juliol.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 189.37 kB

Les actes de les sessions plenàries es poden consultar aquí i també en format de videoacta.
La seva publicació definitiva de cada sessió triga un temps de tramitació.

Publicat el 28 de juliol de 2022
Imprimir
^