Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

REUNIOL'Ajuntament d'Arenys de Mar ha entregat a la Parròquia de Santa Maria d'Arenys de Mar el Pla director de l'església de Santa Maria. Es tracta d'un complet treball que s'ha realitzat, amb finançament de la Diputació de Barcelona, i que permet, a partir d'un estudi detallat de tot l'edifici i les patologies estructurals que pateix, poder planificar un procés de restauració i rehabilitació.

L'entrega es va fer en una reunió en què hi van participar membres del Consell Pastoral i del Consell econòmic de la Parròquia, un arquitecte municipal i l'alcaldessa Annabel Moreno.

El Pla director preveu tota una temporització de lesobres necessàries, començant per les més urgents, que es periodifiquen durant 10 anys. També hi ha una estimació de costos de totes les execucions previstes que es concreta en 1.294.000 d'euros. Les obres més urgents, que caldria fer durant el primer any d'actuació pugen a 170.000 euros.

Aquesta inversió l'ha de fer la mateixa Església, però disposar d'aquest Pla permet poder acollir-se a ajudes i subvencions o fer cerques específiques de finançament segons cada actuació. El treball realitzat per l'equip redactor del Pla director inclou tota una completa recerca històrica iarquitectònica de l'edifici de l'església de santa Maria. També es fa una exhaustiva anàlisi de l'estat de l'edifici per poder decidir com fer la seva rehabilitació de forma progressiva en els propers anys.

Publicat el 3 de gener de 2023