Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

L’alcalde, Estanis Fors, ha rebut de mans del president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i del ministre de la Presidència en funcions, Fèlix Bolaños, la declaració de reconeixement i reparació a Salvador Espriu en un acte emmarcat en la celebració del Dia d’Homenatge i Record a les Víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura. L’entrega ha tingut lloc aquest migdia a l’Auditori Nacional de Música, a Madrid.

Durant l’entrega, s’ha destacat que Espriu va ser un dels grans renovadors de la prosa en català, la seva prolífica producció literària, el premi d’Honor de les Lletres Catalanes que va rebre i que va ser candidat al Nobel de Literatura. A més, el 1966 va ser detingut i multat per la seva participació en la Caputxinada. 

L’acte ha servit per homenatjar Espriu i altres homes i dones que van ser lluitadors i víctimes durant la dictadura. En el seu discurs, el ministre Bolaños ha afirmat que “són memòria democràtica viva del país” i el president espanyol Sánchez ha destacat que la memòria democràtica “és una qüestió d’Estat”, anunciant entre altres coses la creació d’un banc d’ADN per a desapareguts i agraint la feina de les entitats que treballen per la memòria històrica. 

També hi hagut el parlament de Teresa Alberti, neboda del poeta Rafael Alberti i María Teresa León, i l’actuació de Rozalén.   

 

Publicat el 30 d'octubre de 2023