Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Arenys de Mar ha posat el punt final aquest cap de setmana a les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Des del 12 d’octubre fins al 12 de novembre, s’han pogut degustar plats elaborats amb el calamar com a protagonista o com a acompanyament en 17 restaurants de la vila. 

Els restauradors han estat també protagonistes d’activitats com la Mostra, que es va fer al Port, o les Tapes al Mercat, dues de les propostes que han gaudit de més èxit de participació. Durant la Mostra es van servir unes 1.000 tapes i hi van passar entorn d'unes 500 persones. Les Tapes al Mercat van omplir l'edifici municipal d’arenyencs i de gent vinguda de fora.  

Altres activitats, que s'han portat a terme a propòsit del Calamarenys, han gaudit de força participació i han aplegat unes 200 persones. D’aquestes, destaquen especialment les sortides amb barca i el tast de vins i xocolata. També es va fer l’Itinerari de Natura pel Port, la Ruta de descoberta del Port, l’Intercanvi Gastronòmic amb Gironella, l'Hora del Conte de la Biblioteca, el Conte de la Caixa del Mariner i el Sopar del Calamarenys, que s’ha recuperat i que va reunir més de 150 persones al Calisay.

Val a dir que una de les activitats de més èxit els darrers anys, com és la Subhasta de Peix, es va haver d’anul·lar per la manca de peix arran de les condicions meteorològiques. També es va suspendre la Ruta Guiada “A reveure estiuejants”, prevista com a cloenda. 

L'interès per les Jornades Gastronòmiques el demostra també el fet que des de l’1 d’octubre fins al 12 de novembre hi ha hagut més de 600 persones que s’han informat sobre la iniciativa a través de l’Oficina de Turisme d’Arenys de Mar.  

Les Jornades del Calamarenys són un dels esdeveniments culinaris de més renom al territori maresmenc i tenen l’objectiu de posar en valor un producte de referència de la costa arenyenca com és el calamar, de gran qualitat i amb uns trets característics que el fan únic.

 

Publicat el 14 de novembre de 2023