Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Degut a la sequera persistent que estem patint durant aquests últims anys, els arbres i altres plantes de la vila d’Arenys de Mar, s’han vist afeblits i s’han fet més vulnerables a l’atac de plagues com la processionària del pi. Per altra banda, la processionària ha començat el procés de baixar dels arbres abans del que habitualment ho feia, aprofitant les temperatures suaus de les últimes setmanes.

Per tal de minimitzar les molèsties que la plaga provoca a la població, l’Ajuntament va realitzar un tractament d’endoteràpia preventiu el mes de desembre. L’endoteràpia vegetal és un mètode de tractament fitosanitari que consisteix a injectar en el tronc de l’arbre una substància fitosanitària, que es distribueix per tot el sistema vascular de la planta i d’aquesta manera es combaten les plagues i malalties. Tot i això, el context climàtic actual sembla que ha fet minvar l’eficiència d’aquest tractament.

Des de l’Ajuntament ja s’estan revisant les zones verdes i altres zones de pas per extreure bosses i enretirar les erugues que ja hagin arribat al terra. Altrament, també s’han col·locat trampes als troncs per atrapar les erugues quan surten dels nius i baixen pel tronc per intentar arribar a terra.

Amb tot, us recordem alguns consells bàsics i demanem comprensió per aquesta delicada situació generalitzada a la nostra comarca:

  • No toqueu les erugues ni les molesteu (en aquestes situacions alliberen els pèls urticants). Eviteu, sobretot, el contacte amb els ulls. Davant de qualsevol símptoma, consulteu els serveis mèdics.
  • Porteu els gossos lligats i eviteu que s’apropin a les erugues. Vigileu que no les llepin o molestin. Davant de qualsevol símptoma, consulteu els serveis veterinaris. Durant el camí al veterinari, netegeu-li la zona afectada amb aigua tèbia o calenta. No fregueu la zona afectada ja que facilitarem que els pèls de l’eruga i la seva toxina hi penetrin. No li provoqueu el vòmit.

Publicat el 14 de febrer de 2024