Ajuntament d'Arenys de Mar

CRÒNICA DEL PLE, MOCIONS I PRECS I PREGUNTES

El Ple municipal s'ha reunit, en sessió ordinària, el 30 de Maig de 2024 (vegeu vídeo) d'acord amb el següent ordre del dia. 

Es va donar compte dels acords de la Junta de Govern Local, dels Decrets d'Alcaldia del 2024-667 al 2024-1048, de l’informe sobre el compliment dels terminis previstos de pagament de les obligacions de l'Ajuntament d'Arenys de Mar del 1er trimestre de 2024 i càlcul del període mig i finalment sobre l'avaluació del compliment d'objectius de la Llei d'Estabilitat i Sostenibilitat financera - Primer trimestre 2024.

També es va donar compte, després d’entrar al ple per Urgència,  de diversos punts econòmics. És el cas de l’Informe d’estabilitat pressupostària 2023, de l’informe d’intervenció sobre la funció interventora, l’informe liquidació Ajuntament d’Arenys de Mar exercici 2023, i de la liquidació de l’exercici Ajuntament i EPE Radio Arenys 2023.

Pel que fa a la part resolutiva, es va aprovar per unanimitat el projecte de reforma dels Parc dels Països Catalans, la creació comissió estudi per a la Modificació ROM i els nomenaments de nous membres del Consell de la Gent Gran 2024 amb l’entrada de Maria Antònia Jansà i Rosa Maria Pasqual i la marxa d’Anna Pellicer.

En matèria econòmica, es va aprovar la gestió recaptatòria de tributs ORGT 2023 amb els vots a favor de JxA, Psc, PP i  ERC, CUP i l’abstenció d’AeC. També el reconeixement extrajudicial de crèdit, amb els vots a favor de JxA, l’abstenció d’ERC, CUP i AeC i en contra de PSC i PP. I per altra banda, va prosperar la gestió recaptatòria de multes ORGT 2023 amb els vots a favor de JXA  i l’abstenció de la resta de partits.

També es van aprovar per Urgència dos punts més. Per una banda, la modificació de crèdit amb modalitat de romanent de tresoreria. El romanent total disponible és de més de 12,7 milions, dels quals el ple de Maig va aprovar fer un ús de 2.409.333 euros que es destinarà a despeses específiques. que podeu consultar aquí.  Hi va votar a favor JxA, es van abstenir ERC, CUP i PP, i van votar en contra PSC i AeC.

D’altra banda, també es va aprovar resoldre el conveni amb l’ARCA per la recollida selectiva i contractar de nou l’empresa fins a nova licitació i per necessitat del servei prèvia revisió de l’apartat econòmic. JxA va votar a favor, CUP, AeC i PP es van abstenir i ERC i PSC van votar en contra.

Precs i preguntes: 

Precs i preguntes presentades pel Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal  

Fitxer Acrobat-PDF de (61.48kB)

Fitxer: Precs_i_Preguntes_ERC_MAIG__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 61.48 kB

Precs i preguntes presentades pel Grup Municipal del Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés 

Fitxer Acrobat-PDF de (88.16kB)

Fitxer: Precs_i_Preguntes_Ple_maig_2024___PSC__1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 88.16 kB

 Precs i preguntes presentades pel Grup Municipal de la Candidatura d'Unitat Popular - Alternativa Municipalista 

Fitxer Acrobat-PDF de (33.2kB)

Fitxer: PRECS_PREGUNTES_MAIG_2024.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 33.2 kB

Precs i preguntes presentades pel Grup Municipal d'Arenys en Comú – Confluència 

Fitxer Acrobat-PDF de (144.6kB)

Fitxer: Precs_i_Preguntes__Maiga__24___1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 144.6 kB

Precs i preguntes presentades pel Grup Municipal del Partit Popular 

Fitxer Acrobat-PDF de (103.07kB)

Fitxer: PREGUNTES_DEL_PARTIT_POPULAR_AL_PLE_DE_MAIG.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 103.07 kB

Les actes de les sessions plenàries es poden consultar aquí i també en format de videoacta.
La publicació definitiva de cada sessió triga un temps fins que no se n'ha completat la tramitació.

Publicat el 30 de maig de 2024