Aquest dimecres 16 de juliol es va realitzar el segon taller del programa “Cuina sense pares” a l’Espai Jove d’Arenys de Mar, una iniciativa adreçada a joves d’entre 14 i 18 anys que té com a objectiu fomentar l’autonomia alimentària i apropar-los al món de la cuina d’una manera pràctica, senzilla i saludable.
L’activitat, organitzada per la Regidoria de Joventut i l’Espai Jove amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública, s’emmarca dins els programes de promoció de la salut impulsats per la Diputació de Barcelona. L’acollida per part dels joves és molt positiva, i des de l’organització es valora molt satisfactòriament la seva participació i implicació en les sessions.
A més de cuinar, els i les participants han pogut conèixer el web cuinasensepares.cat, una plataforma on trobar receptes fàcils, ràpides i econòmiques, pensades especialment per a joves. Totes les receptes són saludables i estan disponibles per consultar en línia o descarregar, facilitant així la continuïtat de l’aprenentatge des de casa.
El programa inclou un total de quatre tallers al llarg de l’any 2025. Amb dos ja celebrats, encara queden pendents dues sessions més: el 19 de novembre i el 10 de desembre de 18 a 20 h. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer a través del formulari web o presencialment a l’Espai Jove.
Amb “Cuina sense pares”, Arenys de Mar aposta per l’educació en hàbits alimentaris saludables i l’empoderament dels joves perquè incorporin la cuina al seu dia a dia d’una manera accessible, divertida i responsable.