Ajuntament d'Arenys de Mar

ONGS D'ARENYS DE MAR
Cap infant sense un caramel, cap infant sense un somriure
  • L'entitat

    Caramelos Solidarios neix fa dos anys al campament de refugiats Sahrahuís, al desert d´Algèria, en experimentar la satisfacció dels infants sahrahuís en tastar un caramel. L´objectiu de l´ONG és treballar perquè no hi hagi cap infant al món que deixi de ser-ho sense haver tastat mai un caramel. Caramelos Solidarios es dirigeix, també, a infants en situació de risc social, que han passat per una catàstrofe natural o conflictes bèl•lics, sempre amb la finalitat de denunciar aquestes situacions.

  • Els projectes

    Des que es va crear, aquesta ONG ha dut a terme 19 projectes a països com Algèria, Xile, Bolívia, el Perú, la República Dominicana, Haití o l´Argentina.
    Les cooperants han estat amb nens i nenes que mai abans havien menjat un caramel, que mai havien vist un globus, un pallasso o el mar. Infants que mai s´havien pintat les cares, dels quals han abusat sexualment els seus propis pares, nens i nenes que no han tingut mai una festa d´aniversari.
    Caramelos Solidarios ha cooperat amb organitzacions internacionals com Aldeas infantiles SOS Internacional i Caritas Internacional, així com altres de l´àmbit nacional. Diferents empreses han confiat amb aquesta ONG arenyenca, entitats bancàries com La Caixa o el Banc de Sabadell, o consultores com Multiplica o Infonomia.
    L´últim projecte amb què ha treballat ha estat amb l´Armada de Xile, amb qui han visitat infants que viuen a les zones més australs d´aquest país, comunitats totalment aïllades on només arriba l´armada un cop al mes amb un contingent mèdic. Un equip de la televisió xilena (Canal 13) i altres periodistes van acompanyar Caramelos Solidarios per fer un reportatge sobre l´organització.
    Ara mateix treballa en un projecte a punt d´executar al nord-est del Brasil, en aquest cas amb infants amb un risc social elevat.

  • Col·labora

    Per col·laborar amb aquesta ONG poseu-vos en contacte amb l'ONG.

    Totes les fotografies pertanyen a l'entitat

  • Contacte

    Apartat de correus 174
    08350 Arenys de Mar
    637.83.77.05

    info@caramelossolidarios.org


    caramelossolidarios.org


    Web d'entitats
Publicat el 30 d'abril de 2008