Ajuntament d'Arenys de Mar

CONCURS DE MICRORELATS: QUI VA MATAR EL CORONAVIRUS?
  • De: 
    Sàgar Vilanova i Albert
  • Era conscient del que feia, però preferia ser al bell mig de la platja, a primera línia del mar, amagat dins dŽuna de les cabanes de fusta fetes amb troncs del temporal. El mar, però, ara era en calma i ningú es passejava per la tranquil·la platja dŽArenys, ni que fes bon temps i calor. És per això que les cigonyes hi havien aniuat sense témer altra vegada lŽarribada de lŽhome.
    Uns quants eren morts. Coneguts, també. Una tristor profunda li conqueria el seu cos dŽuna manera més pronunciada que el virus ho havia fet amb altres.
    La brisa, amb aquella aroma pura i forta, i amb les espurnes dŽaigua que li arribaven a la boca, li feien notar el seu fort gust salat i el feien desconnectar de la realitat, mentre mirava a lŽhoritzó, al no-res.
    Es va aixecar i va tirar una pedra a lŽaigua sense que fes el desitjat efecte dels salts.
    Va aixecar les mans, en senyal de rendiment, mentre una patrulla municipal el detenia. Va pujar al cotxe policial i sense respondre a les preguntes dels agents, i mentre mirava per la finestra, altra vegada mirant al no-res, va pensar, fastiguejat, que avui ja no havia mort ningú al capdavall, massa tard, però. Sant Roc ens va salvar de la pesta i aquell Sant Jordi, el patró català va matar el nostre drac.

  • Categoria B (Estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius)